Cselgáncs Grand Slam - Karakas: az idén döntök a pályafutásomról

Sport, 2022.07.09

Az Európa-bajnok Karakas Hedvig az idén dönt dzsúdós pályafutásának folytatásáról.

A 63 kilogrammos klasszis második mérkőzésén kikapott a budapesti Grand Slamen, majd miután 20 percig aláírásokat osztogatott, a Papp László Sportaréna folyosóján az MTI-nek először a közeljövőről beszélt:

"Braun Ákos kapitánnyal és az edzőmmel, Toncs Péterrel hamarosan megbeszéljük, hogy elindulok-e a jövő héten Zágrábban. Utána az októberi, taskenti világbajnokságig egy hosszabb szünet következik a versenynaptárban, amit a pihenésre és a felkészülésre tudok fordítani. Aztán az év végén majd meglátom, hogy mennyi motiváció van bennem, és eldöntöm, hogyan tovább" - jelentette ki a BHSE 32 éves versenyzője.

A 2009-ben világbajnoki harmadik dzsúdós a súlycsoportváltásáról szólva azt mondta, nem szeretne már visszatérni az 57 kilóba.

"Ez szóba sem jöhet, nem tudnám folyamatosan tartani a versenysúlyomat, és egészségkárosító hatása is lenne. Vagy 63-ban folytatom, vagy sehol" - fejtette ki Karakas Hedvig, aki 2020-ban még 57 kilóban lett Európa-bajnok Prágában, és összességében négyszer állhatott Eb-dobogóra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!