Cselgáncs Grand Slam - Karakas és Ungvári is nyert

Sport, 2022.07.09

A 63 kilogrammos Karakas Hedvig és a 81 kilós Ungvári Attila is győzelemmel kezdett szombaton a budapesti cselgáncs Grand Slam-viadalon, amely az olimpiai kvalifikáció első európai állomása.

A 2020-ban - még 57 kilóban - Európa-bajnok Karakas a 32 között egyik kedvenc technikájával, karfeszítéssel verte a német Annabelle Winziget, míg a háromszoros Eb-bronzérmes, Grand Slam-győztes Ungvári hosszabbítás után, intésekkel jutott túl a kínai Bajandelihejen. Mindkét magyar a 16 között folytatja szereplését a Papp László Sportarénában.

A dzsúdósok júniusban kezdték meg a 2024-es, párizsi játékok kétéves selejtezősorozatát Ulánbátorban, ahol a 63 kilogrammos Varga Brigitta rögtön bronzérmet nyert. Az MTK versenyzője Budapesten is remek formát mutatott és két vazaarival legyőzte a dominikai Ariela Sanchezt.

Ami a középső versenynap többi magyarját illeti, a 81 kilós Tóth Benedek szintén dominikai riválist múlt felül, Gercsák Szabina (70) pedig vazaarival bizonyult jobbnak venezuelai ellenfelénél. A 73 kilós Boros Bence, Szegedi Dániel, Szabó Áron és Tóth Botond, 70 kilóban Czerlau Jennifer és Kovács Viktória, továbbá 81-ben Miklósvölgyi Dániel és Demeter Bendegúz egy vereséggel fejezte be szereplését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!