Cselgáncs Grand Slam - Nerpel negyeddöntős, Vég a vigaszágon

Sport, 2022.07.10

Nerpel Gergely bejutott a negyeddöntőbe, Vég Zsombor pedig a vigaszágon folytatja szereplését a budapesti cselgáncs Grand Slam-viadal vasárnapi zárónapján.

A 90 kilogrammos Nerpel a nyolcaddöntőben az azeri Mammadali Mehdijevvel találkozott, aki kétszeres Eb-bronzérmes, és World Tour-viadalokon már 20-szor állhatott dobogóra. Első összecsapásuk a négy perc során egy-egy vazaarit hozott, majd a hosszabbításból 29 másodperc telt el, amikor a TFSE 21 éves dzsúdósa a szőnyeg szélén egy külső horogdobással a földre vitte riválisát. A bírók némi videózás után vazaarit ítéltek, így Nerpel jutott a nyolc közé.

A 100 kilós Vég a negyeddöntőben a georgiaiból spanyollá lett Nikoloz Sherazadishvilivel szállt szembe, akinek a hátán piros felirat jelezte, hogy világbajnoki címvédő. Emellett a 26 éves klasszis még egy vb-címmel büszkélkedhet. Budapesti találkozójuk a harmadik percben dőlt el, amikor Sherazadishvili egy támasztott csípődobás után addig tolta a 20 éves magyart, amíg az el nem esett. A bíró ippont jelzett, majd ezt vazaarira csökkentette, de végül ez is elég volt az ellenfél győzelméhez. A ceglédi versenyző a bronzéremig tartó vigaszágra került.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!