Cselgáncs Grand Slam - Riner a párizsi olimpia után is folytatná

Sport, 2022.07.09

A párizsi olimpia után sem tervez felhagyni az élsporttal Teddy Riner, a budapesti cselgáncs Grand Slam-viadal legnagyobb sztárja.

A franciák háromszoros olimpiai, tízszeres világ- és ötszörös Európa-bajnoka szombati sajtótájékoztatóján elmondta, elsődleges célja a hazai olimpia 2024-ben.

"Ha utána is élvezem, mert számomra ez a legfontosabb, akkor nem hagyok fel a dzsúdóval. Az olimpia teljesen más, mint a többi verseny, és ha otthon sikerülne nyernem, akkor óriási ünneplés lenne. Klubom, a Paris Saint-Germain egy nagy család, úgyhogy mindenki bekapcsolódna a buliba, a futballisták is" - fejtette ki a 33 éves, 205 centis, 140 kilós óriás.

A guadeloupe-i születésű Big Teddy közölte: nagyon szereti Budapestet, ahol világ- és Európa-bajnoki címet is szerzett már.

"Van néhány kedvenc helyem a világban, például szeretem Brazíliát, de itt is imádok lenni. Nagyszerű ez a város, és remélem, aranyéremmel utazom haza innen" - mondta a francia sztár, aki 2010 és 2020 között sorozatban 154 mérkőzést nyert meg.

Riner két olimpiai aranyat a londoni és riói egyéni küzdelmekben szerzett, míg a harmadikat tavaly Tokióban a vegyes csapat tagjaként gyűjtötte be. A japán fővárosban az egyéni versenyben harmadik lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!