TV műsor

Cselgáncs GS - A tízszeres világbajnok Riner is jön Budapestre

Sport, 2020.10.01

A francia sztár, Teddy Riner is jön az október 23. és 25. között sorra kerülő budapesti cselgáncs Grand Slam-versenyre.

A judoinfo.hu portál híradása szerint a francia szövetség nevezte a 31 éves, nehézsúlyú klasszist a Papp László Sportarénában sorra kerülő viadalra.

Az olimpiai kvalifikációs versenysorozat Budapesten indul újra, de a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) a múlt héten jelezte, október elején válik véglegessé, hogy a körülmények lehetővé teszik-e a viadal megrendezését. Az IJF szigorú járványügyi protokollt dolgozott ki, amely kizárja a fertőzés lehetőségét, de a rendezéshez szükség van a magyar kormány jóváhagyására is.

A nevezések mindenesetre elkezdődtek, és már 34 ország 248 dzsúdósának érkezett meg az akkreditációs kérelme. A kétszeres olimpiai, tízszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok Riner mellett várhatóan ott lesz a mezőnyben a csehek olimpiai aranyérmes, kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok cselgáncsozója, Lukas Krpalek is.

A budapesti "nyitány" után a tervek szerint november 19-21-én Prága ad otthon a felnőtt Európa-bajnokságnak, január elején Dohában pedig a Mesterek Tornáját rendezik meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!