Cselgáncs GS - Karakas és Naji a bronzéremért küzdhet

Sport, 2020.10.23

Karakas Hedvig és Naji Dávid egyaránt a bronzéremért küzdhet a budapesti cselgáncs Grand Slam-verseny pénteki nyitónapján.

Az 57 kilós Karakas két orosz és egy izraeli legyőzése után a kanadai Jessica Klimkaittel találkozott, akit eddigi egyetlen mérkőzésükön legyőzött a 2018-as budapesti Grand Prix-n. A második csata viszont az ellenfél fölényét hozta, aki kétszer is fejenátforgatást mutatott be a BHSE vb-bronzérmesén: az elsőre vazaarit, a másodikra már ippont kapott. A 30 éves Karakas a bronzéremért a szintén vb-harmadik holland Sanne Verhagennel csap össze, akit megvert az eddigi négy mérkőzésükön.

A kaposvári Naji Dávid - a viadal meglepetésembere - három szenzációs győzelem után a nála 12 évvel idősebb, orosz Robert Msvidobadzéval csapott össze. A vb-második, Európa-bajnok ellenfél igazolta klasszisát, két perc elteltével lecsavarta a 19 éves magyart, majd egy perccel később a második vazaarija már ippont ért. Az eddig csak korosztályos Európa Kupákon vitézkedő Najira üzbég, vagy portugál ellenfél vár a bronzmeccsen.

Az éremküzdelmek 17 órakor kezdődnek a Papp László Sportarénában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!