TV műsor

Cselgáncs GS - Nagy András: úgy készülünk, hogy lesz Európa-bajnokság

Sport, 2020.10.25

A koronavírus-járvány közepette idén még két nemzetközi versennyel számol Nagy András, a Magyar Cselgáncs Szövetség (MJSZ) sportigazgatója.

"A jelenleg zajló budapesti Grand Slamről csak pozitív visszajelzéseket kaptunk a vendégül látott válogatottaktól" - mondta vasárnap az MTI-nek a Papp László Sportaréna bemelegítőtermében.

"Mindenhonnan azt hallani, hogy nőnek az esetszámok, de ha ez a buborék-rendszer így tud működni, akkor ennek akár lehet is folytatása. November elején így rendezik meg Porecben a junior és az U23-as Európa-bajnokságot, majd Prágában felnőtt Eb következik, decemberben, a törölt tokiói Grand Slam időpontjában Zágrábban jöhet egy Grand Slam, majd januárban a dohai Mesterek Kupája" - sorolta.

Nagy András kifejtette, jelen helyzetben egyetlen eseményt sem lehet százszázalékosra venni, és a magyarországi GS előtt is sokan kételkedtek a rendezésben.

"Bármikor lehet verseny, és bármikor lemondhatják. Márciusban a marokkói és az oroszországi viadalt is két nappal a kezdés előtt törölték. Mi úgy készülünk, hogy lesz Eb, és majd meglátjuk, hogy hol" - jelentette ki.

A közelebbi tervekről szólva az MJSZ sportigazgatója kijelentette, a budapesti Grand Slam után öt ország részvételével edzőtáborra kerül sor csütörtökig Tatán a buborék megtartásával és további tesztekkel. Ezt követően annyi bizonyos, hogy az Eb-felkészülés a férfiak számára Ausztriában folytatódik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!