Cselgáncs GS - Özbas nem bírt az olimpiai bajnokkal

Sport, 2020.10.24

Özbas Szofi a vigaszágon folytatja szereplését a budapesti cselgáncs Grand Slam-viadal szombati versenynapján.

A békéscsabai színekben versenyző junior világbajnok harmadik mérkőzésén balszerencséjére Tina Trstenjakkal került szembe, akinek a hátán aranyszínű névfelirat jelezte, hogy olimpiai címvédőként érkezett Magyarországra. A 19 éves Özbas ellenállása bő két percig tartott, amikor a szlovén favorit először karfeszítést kezdeményezett, majd leszorította őt, és ipponnal nyert. A tavalyi, budapesti Grand Prix-n ötödik magyar a bronzérmig tartó vigaszágon elsőként az osztrák Magdalena Krssakovával csap össze.

A 73 kilogrammosoknál Détári Dániel győzelemmel kezdett, és a negyeddöntőért üzbég rivális vár rá. Az első meccsét megnyerő Ócsai Sándort megállította az Európa-bajnok svéd Tommy Macias, ezzel ő befejezte szereplését.

A 81 kilogrammban győzelemmel rajtolt Tóth Benedeket szintén svéd ellenfél búcsúztatta a 32 között az Eb-harmadik Robin Pacek személyében.

A 70 kilogramm egyetlen magyarja, az Eb-bronzérmes Gercsák Szabina számára bő három és fél percig tartott a budapesti viadal, mivel ekkor a világbajnoki harmadik francia Margaux Pinot leszorította őt, és ipponnal nyert.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!