Cselgáncs Mesterek Kupája - Kiestek a magyarok

Sport, 2023.08.05

A nyolcaddöntőkre versenyben maradt mind a négy magyar kiesett a budapesti Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Mesterek Kupája szombati versenynapján.

A 81 kilogrammos Ungvári Attila második mérkőzésén a japán Kohara Kenyával szállt szembe, akitől mindkét korábbi meccsükön vereséget szenvedett. A Győri AC háromszoros Európa-bajnoki bronzérmese véletlenül belekapott ellenfele szájába, majd fél perccel később a küzdelem hevében picit belenyúlt a japán szemébe. A bíró ismét odament hozzá, és mondott neki valamit, mire a 34 éves versenyző értetlenül széttárta a karjait. Nemsokára aztán véget ért a csata, mivel Kohara egy horogdobásra kapott ipponnal lezárta a mérkőzést.

"Nem értem, minden meccsen előfordul ilyen, de ez a bíró közölte, hogy a következő esetnél leléptet" - mondta tanácstalanul az MTI-nek Ungvári Attila. "Eléggé kizökkentett a dolog, nem figyeltem arra a technikára, amelyet a japán alkalmazni szokott, és sajnos eldobott. Sajnálom, hogy a mai magyarokkal együtt nem tudtunk hosszabb programot nyújtani a közönségnek, csodálatosan szurkoltak" - tette hozzá.

A férfi 73 kilogrammban Szegedi Dániel második mérkőzésén remekül állta a sarat a tadzsik Behruzi Hojazoda ellen, ám a hosszabbítás elején ellenfele egy válldobással ippongyőzelmet aratott. Súlycsoporttársa, Szabó Áron - aki egy órával korábban szintén első sikerét aratta a World Tour-sorozatban - két vazaarival alulmaradt az üzbég Murodjon Juldosevvel szemben.

A 70 kilósoknál az Európa-bajnoki bronzérmes Gercsák Szabina - miután ellenfelének sérülése miatt mérkőzés nélkül továbbjutott - a 16 között a kategória egyik sztárjával, a világ- és Ázsia-bajnok japán Niizoe Szakival csapott össze, akitől mindkét korábbi találkozójukon kikapott. A harmadik csata mindössze 41 másodpercig tartott, amikor Niizoe a magyar dzsúdós mögé lépett, hanyatt döntötte őt, és ippongyőzelmet aratott.

Ezzel mind a nyolc hazai versenyző befejezte szereplését szombaton, mivel a nap elején a 63 kilóban vb-bronzérmes Özbas Szofi fogyasztási problémák miatt visszalépett.

Vasárnap hat magyar lép tatamira a Mesterek Kupáján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!