Cselgáncs Mesterek Kupája - Pupp könnyed győzelemmel kezdett

Sport, 2023.08.04

Az 52 kilogrammos Pupp Réka könnyed győzelemmel kezdett a budapesti Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Mesterek Kupája pénteki nyitónapján.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat idei legfontosabb állomásán 22 hazai dzsúdós érdekelt, közülük pedig nyolcan kaptak helyet a pénteki programban, de csak a paksiak Európa-bajnoki bronzérmese lépett tatamira alanyi jogon, a Mastersre ugyanis csak a világranglista legjobb 36 versenyzőjét hívják meg. A többiek a rendező jogán jutottak lehetőséghez.

Az idén világbajnoki ötödik Pupp a 32 között a mongol Sosorbaram Lkhagvasurennel csapott össze, és két horogdobásra kapott vazaarival nyert. Súlycsoporttársa, Keller Rebeka remek meccset vívott a kínai Je Csing-zsuval, kétszer is kibújt a leszorításból, ám a hosszabbításban az ázsiai egy hátsó gáncs után ippont kapott, így ő került a nyolcaddöntőbe.

A 48 kilogrammban Kőszegi Rebeka az osztrák Katharina Tanzerrel szállt szembe, aki fél perc elteltével leszorítást kezdeményezett, és onnan már nem volt visszaút a magyar számára.

Az 57 kilós kategóriában Szász Hanna csak 18 másodpercet töltött a szőnyegen, mivel a német Pauline Starke egy csípődobással hamar véget vetett a küzdelemnek.

A férfiaknál két súlycsoport képviselői léptek tatamira pénteken, a 60 kilós Feczkó Csanád igazi "nagyágyút" kapott a négyszeres világbajnok japán Takato Naohisza személyében, akinek a hátán aranyszínű névfelirat jelezte, hogy ő az olimpiai címvédő is. A Nippon Sport JC sportolója egy ideig állta a sarat, aztán a kategória favoritja előbb egy horog-, majd egy válldobásra kapott vazaarit, így ő jutott tovább.

A szintén 60 kilós Naji Dávid egy vazaarival maradt alul az azeri Balabaj Aghajevvel szemben.

A 66 kg-osoknál Pongrácz Bence remekül helytállva aranyponttal kapott ki a kazah Guszman Kirgizbajevtől, míg Szeredás Botond 1:42 percet bírt a japán Tanaka Rjoma ellen.

A háromnapos szupertornán 59 ország 419 dzsúdósa lép tatamira, az ukrajnai háború miatt az orosz és fehérorosz sportolókat kizárták. A rendező jogán a magyar színeket minden súlycsoportban ketten képviselhetik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!