Cselgáncs Mesterek Kupája - Tóth Krisztián gyors búcsúja

Sport, 2023.08.06

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián első mérkőzésén kikapott, ezzel befejezte szereplését a budapesti Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Mesterek Kupája vasárnapi zárónapján.

Az MTK olimpiai bronzérmese első meccsén a francia Alexis Mathieu-vel szállt szembe, akitől kikapott korábbi két találkozójukon. A harmadik csatában a világbajnoki ezüst- és bronzérmes magyart kétszer is intették, ekkor próbált aktívabban küzdeni, ám két és fél perc elteltével ellenfele egy ledöntéses technikával véget vetett a meccsnek.

A 29 éves klasszis edzője, Pánczél Gábor csalódottan értékelte tanítványa szereplését.

"Előzetesen nem volt benne a meccsben, hogy ennyire nem tud mit kezdeni a francia sráccal" - nyilatkozta a szakember az MTI-nek. "Kétszer már kikapott tőle, de azt gondoltam, hogy itthon meg fogja oldani. Amiben Krisztián nagyon jó volt eddig, abból most az ellenfelek jönnek ki jobban, ők irányítják a mérkőzéseket ellene, ő pedig sordódik és szalad a meccs után. Ez a francia nem fekszik neki, de az olimpián is elverte az ilyen riválisokat. Mivel most nem hozott eredményt, még legalább három érem kell neki, hogy biztosan ott legyen Párizsban, ezért több versenyre kell utaznunk".

Súlycsoporttársa, Sáfrány Péter júniusban harmadik lett az ulánbátori Grand Slamen, ám a kirgiz Erlan Serov ellen nem sok esélye volt, és vazaarival alulmaradt.

A 100 kilósoknál a tavalyi, budapesti Grand Slamen harmadik Vég Zsomborra az osztrák Aaron Fara várt a nyitókörben. A ceglédi dzsúdós egy csípődobásra vazaarit kapott, és közben véletlenül összefejelt ellenfelével, akit ezután könnyedén leszorított, így ipponnal nyert.

Ugyanebben a kategóriában a kétszeres olimpikon, 33 éves Cirjenics Miklós az olimpiai ezüstérmes és világbajnok Asley Gonzalezzel akaszkodott össze, aki kubaiból néhány éve románná lett. Az Atomerőmű SE sportolója nem ijedt meg ellenfelétől, csúcsformáját idézve eldobta Gonzalezt, és ippongyőzelemmel lépett tovább a nyolcaddöntőbe.

Nehézsúlyban Sipőcz Richárd - aki három bronzérmet szerzett a World Tour-sorozatban, emellett az összes korosztályos Eb-t megnyerte - az olimpiai ezüstérmes és világbajnok georgiai Guram Tusisvilivel csapott össze. A 22 éves magyar három percig tartotta a lépést neves riválisával, aki ekkor eldobta, majd az akció folytatásaként leszorította őt, és a két vazaarira kapott ipponnal nyert.

A szintén +100 kilós, nemrég honosított Cserkaszov Mihály vazaarit érően vitte földre a török Munir Ertugot, ám ezt a mérkőzésvezető nem sokkal később törölte. A Győri AC sportolója a folytatásban is sokat kezdeményezett, ám egy fojtásból nem tudott kiszabadulni, így kikapott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!