Cselgáncs Mesterek Kupája - Vég a vigaszágon, Cirjenics kiesett

Sport, 2023.08.06

A 100 kilogrammos Vég Zsombor a bronzéremig tartó vigaszágon folytatja szereplését a budapesti Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Mesterek Kupája vasárnapi zárónapján.

A tavalyi, budapesti Grand Slam bronzérmese a nyolcaddöntőben a horvát Zlatko Kumriccsal csapott össze, bő két perc elteltével egy vetődéses technikával földre vitte ellenfelét, és ipponnal nyert. A sűrű program révén nemsokára ismét tatamira szólították a 21 éves ceglédi dzsúdóst a negyeddöntőben, ahol a szintén komolyabb nemzetközi eredmény nélkül álló Bojan Dosen várt rá. Két percnél a szerb horogdobására kapott vazaariját még törölték, ám tíz másodperccel később már megítélték ugyanazt egy térdelő helyzetből indított válldobására. A tíz évvel idősebb rivális a hátralévő időben rutinosan őrizte előnyét, így ő jutott az elődöntőbe.

Vég Zsombor a vigaszágra került, ahol elsőként a kétszeres vb-harmadik holland Michael Korrellel száll majd szembe.

Ugyanebben a kategóriában a kétszeres olimpikon, 33 éves Cirjenics Miklós az olimpiai ezüstérmes és világbajnok Asley Gonzalez után az ötkarikás és vb-harmadik izraeli Peter Palcsikkal akaszkodott össze. Az Atomerőmű sportolója a négyperces alapidőben teljesen egyenrangú ellenfele volt az izraelinek, ám a hosszabbítás első percében riválisa egy csípődobással véget vetett a küzdelemnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!