TV műsor

Cselgáncs-vb - Ohát Zalán és Cirjenics Miklós is kiesett

Sport, 2019.08.30

A 100 kilogrammos Ohát Zalán és Cirjenics Miklós egy vereséggel búcsúzott pénteken az olimpiai kvalifikációs tokiói cselgáncs-világbajnokságon.

A budaörsi Ohát azzal szerzett magának nevet a nemzetközi porondon, hogy tavaly megnyerte a madridi világkupa-viadalt. A japán fővárosban a nyolcszoros Afrika-bajnok egyiptomi Ramadan Darvissal találkozott a 64 között, és bő két perc alatt kilépésért, passzivitásért, továbbá lerántásért is intették, és a harmadik figyelmeztetés már leléptetést jelentett a 23 éves magyar számára.

"Egyoldalú meccs volt, fizikálisan sokkal erősebb volt az ellenfelem" - kezdte értékelését az M1 aktuális csatorna különtudósítójának. "Eredményes, sokat átélt dzsúdós, és rutinból, kötelezően, okosan lehozta a mérkőzést. Egy sérülés miatt két hétig nem tudtam dzsúdózni, ezzel együtt jó formában érkeztem, az a tanulság, hogy erősödnöm kell" - tette hozzá Ohát Zalán.

A hosszú sérülés után visszatérő Cirjenics Miklós már az első körben egy igazi "nagyágyúval" került szembe: az idén már két Grand Prix-aranyérmet begyűjtött francia Alexandre Iddir várt az Atomerőmű SE judósára. Eddigi két párharcukból egyet a magyar versenyző nyert.

A harmadik csatában a Grand Slameken és Grand Prix-ken kilenc éremnél tartó Cirjenicset kétszer intették, majd egy perc elteltével Iddir egy nagy külső horogdobásra kapott ipponnal lezárta a mérkőzést. Ezzel a 29 éves paksi dzsúdós számára véget ért a vb.

Az egyéni küzdelmek szombati zárónapján magyar részről a +78 kilós Szigetvári Mercédesz lép tatamira Tokióban.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!