Cselgáncs-vb - Ono már háromszoros világbajnok

Sport, 2019.08.27

A hazai közönség előtt szereplő, 73 kilogrammos Ono Sohej megszerezte harmadik világbajnoki aranyérmét az olimpiai kvalifikációs tokiói cselgáncs-vb-n.

A 27 éves klasszis - aki korábban Ungvári Miklóst búcsúztatta - a riói olimpiai döntőhöz hasonlóan ezúttal is az azeri Rusztam Orujovot verte a fináléban, miután bő egy perc elteltével egy belső combdobásra ippont kapott. Ono előzőleg a 2013-as riói és a 2015-is asztanai világbajnokságon bizonyult a legjobbnak.

Az azeri Hidajet Hejdarov egymás után másodszor lett vb-harmadik, miután csaknem 12 (!) perces csatában legyűrte a tadzsik Szomon Mahmadbekovot.

A női 57 kilóban a címvédő Josida Cukasza a fináléban alulmaradt a 2017-ben japánból kanadaivá lett Christa Deguchival szemben. Utóbbi tavaly harmadik lett a bakui világbajnokságon, megszerezve új hazája első női vb-érmét.

Az olimpiai bajnok brazil Rafaela Silva a dobogó alsó fokára állhatott fel, míg a nyitókörben Karakas Hedviget búcsúztató bolgár Ivelina Ileva kikapott a bronzmérkőzésen, és ötödikként zárt.



Eredmények:

férfiak:

--------

73 kg, világbajnok:
Ono Sohej (Japán)
2. Rusztam Orujov (Azerbajdzsán)
3. Gyenyisz Jarcev (Oroszország) és Hidajet Hejdarov (Azerbajdzsán)
...Ungvári Miklós és Szabó Frigyes helyezetlen



nők:

----

57 kg, világbajnok:
Christa Deguchi (Kanada)
2. Josida Cukasza (Japán)
3. Rafaela Silva (Brazília) és Julia Kowalczyk (Lengyelország)
...Karakas Hedvig helyezetlen
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!