Cselgáncs-vb - Pupp Réka búcsúzott a nyolcaddöntőben

Sport, 2021.06.07

Az 52 kilogrammos Pupp Réka kiesett a nyolcaddöntőben hétfőn a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A versenynap egyetlen magyarja - aki áprilisban bronzérmes lett a lisszaboni Európa-bajnokságon - harmadik mérkőzésén a kategória egyik legjobbjával, a 2017-ben Budapesten világbajnok Sisime Ajjal találkozott. A 27 éves japán a világranglista harmadikjaként nagy harcot vív a második helyen álló honfitársával, Abe Utával az ötkarikás szereplését, míg a paksi dzsúdós a súlycsoport 18-adikjaként áll kvótás helyen.

Előzőleg kétszer csaptak össze, és 2019-ben, illetve tavaly is a kétszeres Ázsia-bajnok bizonyult jobbnak.

A harmadik csata másfél perce zajlott, amikor Sisime belső combdobást indított, Pupp a földre került, és - noha megtört a mozdulat - a bíró vazaarit ítélt. A hátralévő időben a japán kilépésért, az Atomerőmű versenyzője pedig - aki kétszer is kibújt leszorításból - passzivitásért kapott figyelmeztetést, de az eredmény már nem változott. Mivel Pupp nem jutott el a negyeddöntőig, a bronzéremig tartó vigaszágra sem kerülhetett.

"Úgy jöttem a világbajnokságra, hogy ne foglalkozzak az olimpiai számolgatással, minél jobban szerepeljek, minél többet ki tudjak hozni magamból. Aztán az már az első meccsem után eldőlt, hogy ott leszek az olimpián, ez is adott egy kis pluszt a második összecsapás előtt" - idézte Puppot a magyar szövetség hírlevele. "A japán ellen úgy álltam oda, hogy mikor, ha nem most, a hazai közönség előtt sikerülhetne őt megverni. Évek óta nem éreztem magam ilyen jó formában, benne lehetett volna a pakliban, így is mentem fel a tatamira. Sajnálom, hogy nem sikerült, mert tényleg úgy érzem, hogy ez most bennem volt" - értékelt Pupp Réka, akinek a súlycsoportjában ugyancsak lezárult ezen a napon az olimpiai kvalifikációs sorozat.

Bár a hivatalos rangsort a nemzetközi szövetség csak a világbajnokság után hozza nyilvánosságra, a magyar szövetség úgy számol, hogy Csernoviczki Éva után Pupp Réka is megszerezte a tokiói indulás jogát.

Ezzel véget ért a második nap a magyarok számára, kedden 73 kilogrammban a 40 éves Ungvári Miklós, valamit Szabó Frigyes, 57-ben pedig Karakas Hedvig és Kármán Andrea képviseli a hazai színeket a Papp László Sportarénában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!