Cselgáncs-vb - Pupp Réka kétszeres Európa-bajnokot vert

Sport, 2019.08.26

Pupp Réka és Boros Bence is remek győzelemmel kezdett a tokiói olimpiai kvalifikációs világbajnokság hétfői versenynapján.

A 33. vb-nek otthont adó Nippon Budókan csarnokban - amely jövőre az ötkarikás dzsúdótorna helyszíne lesz - az 52 kilogrammos Pupp elsőként a románok ászával, Andreea Chituval csapott össze. A világbajnok Braun Ákos paksi tanítványa 2-1-re állt 31 éves riválisával szemben, aki két Európa-bajnoki címe mellett kétszer is ezüstérmet nyert világbajnokságon.

Negyedik találkozójuk derekán a junior Eb-aranyérmes Pupp kibújt egy végzetesnek tűnő leszorításból, majd 15 másodperccel a mérkőzésidő vége előtt egy belső combdobásra vazaarit kapott. Az akciót folytatva rögtön leszorította Chitut, aki nem tudott szabadulni, így a 23 éves magyar versenyző ipponnal nyert, és a 32 között a dél-koreai Park Da Szollal találkozik.

A nyitónap másik magyarja, a kaposvári Boros Bence élete első felnőtt vb-mérkőzésén rögtön hét és fél percet töltött a tatamin. A 22 éves dzsúdós a 64 között az ír Nathon Burnsszel csapott össze, és az izgalmas csata rengeteg indítást hozott, de értékelhető akciót sokáig nem. Az aranypontig tartó hosszabbítás negyedik percében aztán Boros földre vitte riválisát, a küzdelem állásból folytatódott, majd a bíró egyszer csak jelezte, hogy videózás következik, és ezt követően vazaarit ítélt a magyar javára. Borosra a 32 között a lengyel Partyk Wawrzyczek vár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!