Cselgáncs-vb - Sipőcz Richárd nem bírt a címvédővel

Sport, 2023.05.13

A +100 kilogrammos Sipőcz Richárd búcsúzott a nyolcaddöntőben szombaton a Dohában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon, amelyet egy bronzéremmel fejeződött be a magyarok számára.

A 22 éves dzsúdós - aki három bronzérmet gyűjtött eddig a World Tour-sorozatban - második mérkőzésén a címvédő kubai Andy Grandával szállt szembe. Eddigi két találkozójukon a karibi klasszis bizonyult jobbnak, másodjára a tavalyi vb-n verte meg Sipőczöt.

A katari csata négyperces alapideje csak intéseket hozott, s a meddő tusakodás az aranypontig tartó hosszabbításban is folytatódott. A ráadásból két perc telt el, amikor a Széchenyi Egyetem SE Győr sportolója beugrott egy térdelő dobásra, de nem tudta kibillenteni riválisát. A háromszoros pánamerikai bajnok viszont megkontrázta az akciót, egy külső horogdobással hanyatt döntötte Sipőczöt, és ipponnal nyert.

Ezzel a magyarok számára befejeződött a dohai vb, mivel a vasárnapi zárónapon sorra kerülő csapatversenyben már nem lesznek érdekeltek. A nyolcfős küldöttség a 63 kilós Özbas Szofi révén egy bronzérmet szerzett, Pupp Réka (52) ötödik, Ungvári Attila (81) pedig hetedik lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!