Cselgáncs-vb - Tóth és Gercsák továbbjutott, Sáfrány kiesett

Sport, 2021.06.10

Tóth Krisztián és Gercsák Szabina győzelemmel kezdett, Sáfrány Péter viszont egy vereséggel búcsúzott csütörtökön a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A vb ötödik napján hazai részről elsőként a 70 kilogrammos Gercsák Szabinát szólították tatamira, az Eb-harmadik dzsúdós - aki 36-odikként nem áll kvótás helyen a világranglistán - a 64 között a szlovén Anka Pogacnikkal szállt szembe. A három vk-éremnél tartó ellenfél másfél perc elteltével egy csípődobásra vazaarit kapott, majd egy ideig állta a DVTK versenyzőjének a rohamait. A vége előtt fél perccel a 24 éves magyar egyenlített, noha a bíró csak húsz másodperccel később jelezte a vazaarit. Jöhetett a hosszabbítás, ebből bő egy perc pörgött le, amikor Gercsák egy belső horogdobásra ippont kapott, és nyert. A folytatásban a kameruni Ayuk Otay Arrey Sophina vár rá.

A 90 kilóban világbajnoki ezüstérmes Tóth - aki negyedik helyezettként várhatóan kiemelt lesz a tokiói játékokon - ugyancsak ráijesztett a több mint kétezer fős közönségre: az MTK dzsúdósa másfél percnél vazaaris hátrányba került a kirgiz Erlan Serov ellen. Egy perccel a vége előtt aztán az áprilisban Eb-harmadik magyar egy nagy ívű belső combdobással véget vetett a küzdelemnek. A 16 között a 27 éves Tóth a dél-koreai Han Dzsu Jeoppal csap össze.

Súlycsoporttársa, a 19 éves Sáfrány kemény meccset vívott a kazah Jerszultan Muzapparovval, aki egy horogdobásra kapott vazaarival vezetett, majd a miskolci dzsúdós egy lábsöpréssel egyenlített. Az aranypontig tartó hosszabbításban már két fáradt harcos küzdött, és bő egy perc után a bíró harmadszor is megintette Sáfrányt, ami már a leléptetést jelentette.

A vasárnapig tartó vb-n - amely a kvalifikációs sorozat utolsó és idei legfontosabb állomása - 131 ország mintegy 700 dzsúdósa verseng.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!