Cselgáncs-vb - Tóth negyed-, Gercsák nyolcaddöntős

Sport, 2021.06.10

Tóth Krisztián második győzelmével a negyed-, Gercsák Szabina pedig a nyolcaddöntőbe jutott csütörtökön a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

Cselgáncs-vb Budapesten A 90 kilóban világbajnoki ezüstérmes Tóth - aki negyedik helyezettként várhatóan kiemelt lesz a tokiói játékokon - a 16 között a dél-koreai Han Dzsu Jeoppal csapott össze. A bíró egy perc alatt három intést is kiosztott, de már az elején látszott, hogy a junior Ázsia-bajnok veszélyes ellenfél. Szinte folyamatosan érkeztek az indítások, ám értékelt akciót nem láthatott a közönség, így jöhetett a ráadás. Ebből mindössze húsz másodperc telt el, amikor az MTK dzsúdósa eldobta az elcsigázott Hant, így bejutott a negyeddöntőbe. Ott a svéd Marcus Nyman vár az áprilisban Eb-harmadik magyarra.

A 70 kilogrammos Gercsák Szabina mindössze tíz másodpercet töltött a tatamin a második meccsén, ugyanis amint összekapaszkodott a kameruni Ayuk Otay Arrey Sophinával, máris remek csípődobást mutatott be a meglepett afrikai riválison, így ippongyőzelmet aratott. A DVTK Eb-harmadik dzsúdósa - aki 36-odikként nem áll kvótás helyen a világranglistán - a 16 között a kétszeres Európa-bajnok holland Sanne van Dijkével találkozik.
(MTI)

Galériánk

Cselgáncs-vb Budapesten Cselgáncs-vb Budapesten
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!