Cselgáncs-vb - Ungvári Attila a vigaszágon

Sport, 2023.05.10

A 81 kilogrammos Ungvári Attila kikapott a negyeddöntőben így a vigaszágon folytatja szereplését szerdán a Dohában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes magyar a nyolc között futott bele az első igazán komoly kihívásba, a belga Matthias Casse ugyanis harmadik lett a tokiói olimpián, szintén 2021-ben világbajnoki címet szerzett Budapesten, tavaly és 2019-ben második volt a vb-n, emellett Európa-bajnoknak is mondhatja magát.

Első összecsapásukon a Győri AC sportolója remekül állta a sarat, igaz, indítani nem tudott. A belgán nem látszott, hogy az előző meccsén dominikai ellenfele belenyúlt a szemébe, amelyet akkor folyamatosan fájlalt. Ungvári bátyja, a szövetségi kapitány Miklós az edzői székből folyamatosan próbálta feltüzelni öccsét, hogy "tegyen rá egy lapáttal", mert már két intésnél tartott.

Az aranypontig, azaz első értékelt akcióig tartó hosszabbításból alig 15 másodperc telt el, amikor a bíró harmadszor is figyelmeztette a magyar dzsúdóst, s ez már a leléptetését jelentette.

A 34 esztendős Ungvári így a bronzéremig tartó vigaszágra került, ahol a kanadai Francois Gauthier-Drapeau vár rá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!