Cselgáncs-vb - Ungvári negyeddöntős, Özbas kiesett

Sport, 2022.10.09

A 81 kilogrammos Ungvári Attila bejutott a negyeddöntőbe, a 63 kilós Özbas Szofi viszont kiesett vasárnap a taskenti olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A Győri AC-t erősítő Ungvári a 16 között a vb-harmadik és Európa-bajnok Vedat Albayrakkal akaszkodott össze, akit eddigi öt mérkőzésükön csak egyszer - még 2014-ben - tudott megverni. A háromszoros Eb-bronzérmes magyar ezúttal is alaposan megszenvedett a törökkel, a rendes mérkőzésidő alatt csak két-két intés került a nevük mellé. Az aranypontig tartó hosszabbításból két perc telt el, amikor a 33 esztendős magyart orrvérzés miatt ápolni kellett, de ez nem zavarta meg, ment tovább előre, majd a meccs kilencedik percében a bíró kiosztotta a harmadik figyelmeztetést is Albayraknak, ami már a leléptetését jelentette.

A Karvaly becenevű Ungvári a nyolc között a japán Fudzsivara Szotaróval csap össze.

A BHSE-ben dzsúdózó Özbasra - aki harmadik lett az idei Európa-bajnokságon - a nyolcaddöntőben a lengyel Angelika Szymanska várt, aki második lett júliusban a budapesti Grand Slamen. Első találkozójukon a 20 esztendős magyar jobbára védekezésre kényszerült, két évvel idősebb ellenfele többször is veszélyes földharcot kezdeményezett. Három perc elteltével aztán a bíró megállította a küzdelmet, hosszas videózás következett, majd a mérkőzésvezető szabálytalan technikáért leléptette Özbast, aki számára ezzel véget ért a vb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!