Cselgáncs-vb - Vég győzött, Cirjenics kiesett

Sport, 2022.10.11

Vég Zsombor győzelemmel kezdett, a szintén 100 kilogrammos Cirjenics Miklós viszont kiesett kedden a taskenti olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A Ceglédi VSE-t erősítő Vég a 32 között a tunéziai Kusszaj Ben Garesszel csapott össze, aki 19 évesen már Afrika-bajnoki címvédőnek mondhatja magát. Első találkozójukon a 20 esztendős magyar - aki harmadik lett júliusban a budapesti Grand Slamen - diktálta a tempót, és két perc elteltével egy külső horogdobásra vazaarit kapott. A tunéziai nem okult az esetből, mivel egy perccel később ugyanígy került a földre, és Vég második vazaarija már ippont ért.

A folytatásban a kategória egyik favoritja, a világbajnoki ezüst- és bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok belga Toma Nikiforov következik a magyar dzsúdós számára.

Súlycsoporttársa, az Atomerőmű SE-ben versenyző Cirjenics a 64 között a kanadai Kyle Reyessszel szállt szembe, akit legyőzött az eddigi két találkozójukon. A két World Tour-aranynál tartó magyar és a tavalyi pánamerikai bajnok csatája három perc elteltével ért véget, amikor Reyes a 32 éves Cirjenics mögé lépett, és egy kontraakcióra ippont kapott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!