Dabasi Réka: szerintem jobb lettem a profiligában

Sport, 2023.06.02

Kevesellte a neki szánt jégidőt a Metropolitan Rivetersnél, és a Hokiklub Budapest legideálisabb ajánlatát fogadta el Dabasi Réka válogatott jégkorongozó.

A 26 éves csatár az MTI-nek pénteken elmondta, annak ellenére húzta haza a szíve egy szezon után, hogy nagy élmény volt egy igazán komoly és profi bajnokságban szerepelnie. Sok mindent megtapasztalt, olimpiai résztvevő csapattársai voltak, akiktől sokat tanulhatott. Mindent figyelembe véve, így a civil életet is, a HK Budapest ajánlata volt számára a legjobb.

"Sajnos csak a negyedik, olykor a harmadik sorban számítottak rám, így kevés jégidőm volt. Az edzések tempója viszont sokkal magasabb volt, mint bárhol máshol. Szerintem jobb lettem a profiligában. Mivel az edzői stáb maradt, ezért nem láttam esélyt arra, hogy a filozófia változzon. A HKB a játék mellett munkát is ajánlott, és ehhez is nagy kedvem van" - mondta Dabasi.

Hozzátette: egy évre írt alá, és ha úgy alakul, akkor még szeretne külföldön játszani.

Dabasi volt az első magyar női hokis, aki a tengerentúli PHF-be igazolt, majd követte őt Garát-Gasparics Fanni, aki viszont a következő szezonban is marad a Metropolitan Rivetersnél. A honosított Baker Taylor a Montreal Force színeiben játszik majd a 2023/24-es kiírásban.

Dabasi a 22 PHF-mérkőzésén nem szerzett pontot. A magyar válogatott számára kiesést hozó kanadai elitvilágbajnokságon négy mérkőzésen négy pontot (3 gól, 1 gólpassz) gyűjtött.

A búcsúval kapcsolatban elmondta: nagy esély van arra, hogy már a következő vb-n visszajussanak az elitbe, mert erős csapatuk van.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!