Dániát is legyőzte, döntőt játszik a felkészülési tornán a női jégkorong-válogatott

Sport, 2019.11.08

A magyar női jégkorong válogatott döntőt játszik a szlovákiai Nagymihályban zajló felkészülési tornán, miután második csoportmérkőzésén 3-1-re legyőzte a dán csapatot.

Pat Cortina szövetségi kapitány A csoportos világbajnokság előtt álló együttese szerdán Kína legjobbjait múlta felül 4-0-ra, így szombaton 19 órakor a viadal fináléjában a franciákkal találkozik, amely a legjobban jött ki a másik csoport körbeveréséből.

Decemberben Szocsiba utazik a csapat, az ottani Hat Nemzet Tornán a magyar mellett még a házigazda orosz, a cseh, a dán, a norvég és a francia válogatott indul. Február elején Norvégiában az északiak mellett a szlovák és a francia együttessel mérkőznek meg a magyarok, akiknek márciusban már a közvetlen vb-felkészülésük zajlik.

A kanadai rendezésű világbajnokságon a magyar válogatott - amely története során először szerepelhet a legmagasabb osztályban - március 31-én a csehek ellen kezdi meg szereplését a B csoportban, amelynek találkozóit Truróban rendezik. A folytatásban Dánia, Japán és Németország lesz a csapat ellenfele. A vb-n a B csoport utolsó két helyezettje esik ki a második vonalba, az első három pedig a nyolcaddöntőben folytatja szereplését az A csoportba sorolt öt válogatotthoz hasonlóan.


Eredmény (a magyar szövetség honlapja szerint):
Magyarország-Dánia 3-1 (2-0, 1-0, 0-1)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!