Diákolimpia - Az ügyvezető szerint minden országos döntő igazi ünnep

Sport, 2024.04.12

Erdős Dániel, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) ügyvezető igazgatója szerint minden országos döntő igazi ünnep, az lesz a röplabda diákolimpia országos fináléja is, amelyet péntektől vasárnapig Debrecenben rendeznek.

A 2023/24-es tanév V-VI. korcsoportos, B kategóriás diákolimpiájának országos döntőjét péntek este nyitották meg hivatalosan. Az eseményen Erdős Dániel kiemelte, minden országos finálé igazi ünnep, a diáksport ünnepe, és köztük töretlen népszerűségnek örvend a diákolimpia.

Évről évre mintegy 15 ezer tanuló indul diákolimpián több mint ötven sportágban, és a röplabda ezek között az élmezőnyben van, népszerűsége folyamatosan nő, ugyanis ebben az évben több mint 450 csapat nevezett, ami 6600 versenyzőt jelent, ez pedig húsz százalékkal több mint az előző évben - hangsúlyozta Erdős. Hozzátette, a döntőbe a vármegyék legjobbjai jutottak be, nemenként húsz-húsz csapat.

Ismertette azt is, hogy a diákolimpia amellett, hogy komoly sportverseny, a felvételinél is segítséget nyújthat, ugyanis aki eredményesen szerepel a döntőben, többletpontokat kaphat az egyetemi felvételihez.

Mint elhangzott, mindig olyan helyen szervezik meg ezeket a versenyeket, amelyek méltók a diákolimpiához, márpedig Debrecen a magyar sport egyik legfontosabb központja, a város és a vármegye sokszor bizonyította már, hogy nagyszerű házigazdája és helyszíne bármelyik sporteseménynek - mondta beszéde végén Erdős Dániel.

Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés alelnöke beszédében eredményes, jó hangulatú, sérülésmentes versengést kívánt a résztvevőknek.

Szekeres Antal, Debrecen Megyei Jogú Város címzetes főjegyzője is köszöntötte a fiatalokat, reményét fejezte ki, hogy a közös versengés személyiségformáló erejét is megérzik majd a fiatalok, és azt, hogy mennyire fontos a közösség építése.

A megnyitó végén köszöntötték a röplabda diákolimpia elindítóját, Farkas Istvánné nyugalmazott tornatanárt, úszó, torna és röplabda szakedzőt, aki örömét fejezte ki, hogy a verseny ma is él és egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Ismertette beszédében, hogy 25 évvel ezelőtt a röplabda diákolimpia elindítása inspirálta a többi labdajátéksportágat is ezen versenyforma bevezetésére.

Az eredményhirdetést vasárnap 14 óra után tartják, itt derül ki, mely csapatok viselhetik a "Magyarország diákolimpiai bajnoka" címet - hangzott el a megnyitón.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!