TV műsor

Dobrovitz József nyerte a bugaci fogathajtó versenyt

Sport, 2021.06.20

Dobrovitz József bizonyult a legjobbnak a négyesfogatok versenyében a Bugacon vasárnap befejeződött nemzetközi fogathajtó viadalon.

A csapatban világbajnok vecsési hajtó a díjhajtást és a tikkasztó hőség miatt komoly erőpróbát jelentő maratonhajtást is megnyerte, így biztos vezetéssel várta a vasárnapi akadályhajtást, amelyen négy hibapontos előnyt megőrzött riválisaival szemben. Mögötte a német Mareike Harm zárt másodikként és a svájci Jerome Voutaz harmadikként.

Dobrovitz fiának, ifj. Dobrovitz Józsefnek ezúttal nem volt reális esélye a dobogós helyezésre, mivel még az első versenyszám előtt lovat kellett cserélnie a fogatában.

A kettesfogatok mezőnyében a díjhajtás győztese, Farkas József összetettben meg tudta tartani vezető pozícióját maraton- és akadályhajtásban is: nagy fölénnyel diadalmaskodott Tóth Andrea és Farkas László előtt.

A négynapos bugaci eseményen hét nemzet közel ötven fogathajtója indult.

A kettesfogathajtók idén a szeptemberi világbajnokságra, míg a négyesek a szeptember 2. és 5. között a Kincsem Parkban sorra kerülő budapesti Európa-bajnokságra készülnek.


Eredmények:

négyesfogatok:
1. Dobrovitz József 132,53 hibapont
2. Mareike Harm (német) 136,59
3. Jerome Voutaz (svájci) 143,85

kettesfogatok:
1. Farkas József 133,45 hibapont
2. Tóth Andrea 144,97
3. Farkas László 145,04
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!