DRK röplabda Magyar Kupa - Családi programok is színesítik idén a négyes döntőket

Sport, 2024.03.05

A mérkőzések mellett kicsiknek és nagyoknak egyaránt változatos kiegészítő programokkal, valamint újszerű látványelemekkel készül a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) a DRK Magyar Kupa szombati és vasárnapi négyes döntőire.

Bögöly Gyula, az MRSZ elnöke az esemény keddi sajtótájékoztatóján elmondta, az elmúlt év után ismét névadó szponzor Dorkóval együtt őket is az állandó megújulás és fejlődés jellemzi, ráadásul egy ismerős helyszínen, a végjátéknak hatodszor otthon adó Érd Arénába térnek vissza a kupa éremmérkőzései.

"Idén először fotó- és gyereksarokkal, a Dorko kitelepült boltjával is készülünk, igazi családi programot szeretnénk adni a kilátogató nézőknek. Emellett olyan, eddig nem alkalmazott vizuális pluszokkal, látványelemekkel készülünk, amelyek jó kiegészítői lesznek a remélhetőleg izgalmas és kemény mérkőzéseknek" - jelentette ki a szövetség első embere, aki bízik abban, hogy a találkozók bebizonyítják: a röplabda egy szerethető, izgalmas, sok mozgással járó észjáték.

Édi Román, a névadó szponzor ügyvezető igazgatója arról beszélt, a tavalyi két nap számára is kiemelkedő sportélményt nyújtott, így nem volt kérdés, hogy idén is együttműködnek a szövetséggel.

"A Dorko, mint magyar márka számára az egyik fő feladat a magyar sportszövetségekkel és sportolókkal való minél szorosabb együttműködés. A tavalyi eseményen új célközönséget, a röplabda szerelmeseit tudtuk megszólítani" - mondta az ügyvezető.

A főszereplők közül a szombati, női nap két döntős résztvevője közül az elmúlt két évben győztes Vasast Juhár Dalma válogatott liberó képviselte.

"Azt gondolom, egészséges önbizalommal várhatjuk a döntőt, de ha akár csak a tavalyi meccset nézzük, pontosan tudjuk, hogy bármi megtörténhet" - utalt a 2023-as, drámai ötszettes Vasas-sikerre a liberó.

A 24 éves játékos meglátása szerint a mostani szezonban, amiben hazai porondon még veretlenek, sikerült meccsről meccsre jobb teljesítményt nyújtaniuk, de ilyen kupafinálé sokszor nem a taktikán, vagy azon múlik, ki hogy teljesít.

"Sok rizikója van egy ilyen meccsnek, sok mindenen múlik a végkimenetele. Egy éve a végjáték a szívről, a fejről és a küzdésről szólt, és ezek ebben a szezonban is a csapatunk erényei. Szívvel-lélekkel játszunk egymásért, jót tett, hogy volt két hetünk felkészülni a meccsre" - utalt arra Juhár, hogy a Vasas február 25. óta nem játszott tétmérkőzést.

A kihívó és tavaly ezüstérmes Békéscsaba ezzel szemben még szerdán is pályára lép az Újpest ellen a bajnoki negyeddöntő mindent eldöntő, ötödik találkozóján. Ennek kapcsán Baran Ádám klubelnök megjegyezte: egyelőre arra a találkozóra fókuszálnak, de "a csapat elmúlt évtizedes történetének fényében kutyakötelességünk, hogy emlékezetes döntőt vívjunk szombaton a Vasassal".

"Az elmúlt években nyertünk finálét esélytelenként, veszítettünk esélyesként, ezért is szép sport a röplabda, mert bármi megtörténhet. Tiszteljük a Vasas idei eredményeit és azt a munkát, amit a nemzetközi porondon tesz a magyar röplabdázásért, de csak azt tudom ismételni, hogy egy meccsen bármi megtörténhet" - fogalmazott a kétszeres kupagyőztes klub elnöke.

A bronzcsata résztvevői közül a nyíregyházi Lászlop Alexandra - akinek együttese kedden (ma) vívja a MÁV Előre elleni bajnoki negyeddöntő ötödik meccsét - kiemelte: reméli, fejben és fizikálisan sem fáradtan érkeznek majd a döntőre, és bízik abban, hogy meg tudják ismételni a tavalyi szereplésüket, amikor 0-2-ről fordítva szerezték meg a harmadik helyet a mostani ellenfél Kaposvár ellen.

A bajnoki alapszakaszban második somogyiakat képviselő, szintén center Tóth-Bodovics Hanna szerint azon játékosok fejében, akik már tavaly is Kaposváron szerepeltek, ott van a tavalyi bronzmeccs emléke, ráadásul a Nyíregyházával mindig izgalmas, nagy csatákat vívnak, de bízik abban, hogy idén az ő nyakukba kerül majd a bronzérem.

A férfimeccsek főszereplői közül Bögöly Gábor, a Kaposvár csapatkapitánya azt mondta: hiába számítanak előzetesen esélyesebbnek, ezt a pályán is bizonyítaniuk kell.

"Szeretnénk ezt meg is tenni, és nyolc év után hazavinni az MK-serleget. Az együttesünk erőssége, hogy csapat vagyunk, hiába vannak kiemelkedő egyéniségeink, a társak nélkül ők sem tudnak mit kezdeni" - jelentette ki a 18-szoros kupagyőztes somogyiak válogatott ütőjátékosa.

A Kazincbarcikát képviselő Kiss Máté arról beszélt, reméli, hogy hosszú meccsre tudják kényszeríteni a Kaposvárt, mert az kedvezhet nekik.

"Mindent meg fogunk tenni az aranyért, és ebben nagyon számítunk a mindig mellettünk álló szurkolótáborunk támogatására is. Nem mi vagyunk az esélyesek, de jól ismerjük a Kaposvárt, mindent megteszünk majd a győzelemért" - mondta a liberó, akinek háromszoros aranyérmes együttese kilencedik fináléjára készül.

A bronzcsatában az elmúlt négy évben kupagyőztes Pénzügyőrt képviselő Kiss Dániel szerint a tavaly óta alaposan átalakult fővárosi együttesnek nagy siker lenne a bronzérem megszerzése, éppen ezért "nyerni mennek az Érd Arénába".

Az ellenfél kecskemétiektől Farkas Péter hangsúlyozta, jól halad a felkészülésük, a szerdai, utolsó bajnokin még tudnak csiszolni azokon a dolgokon, amiken kell.

"Ha a bronzmeccsen tudjuk a saját játékunkat játszani, akkor nem lesz gond" - jelentette ki magabiztosan az ütőjátékos.

A két, egyaránt 19.15 órakor kezdődő finálét az M4 Sport+ élőben közvetíti, a bronzmérkőzések az m4sport.hu weboldalon lesznek láthatók 16.15 órától.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!