Eb-pótselejtezők - Kedden teljessé válik a mezőny - ELŐZETES

Sport, 2024.03.25

Kedden rendezik a nyári labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőinek döntőit, amelyeken elkel az utolsó három kiadó hely.

A pótselejtezőben egyedüli korábbi győztesként érdekelt görögök ahhoz a Georgiához látogatnak, amely a hat talpon maradt csapat közül egyedüliként még sosem szerepelt a kontinensviadalon, azaz története első részvételéért küzd. Az Eb-re kijutó gárda a török, a portugál és a cseh válogatottal mérheti majd össze a tudását Németországban.

A legizgalmasabb összecsapásnak a walesi-lengyel párharc ígérkezik, mivel ez a két csapat futballozott a legutóbbi, 2022-es katari világbajnokságon is, ráadásul a szigetországiak sorozatban harmadik, míg a vendégek egymást követő ötödik Eb-jükre juthatnak ki. Az innen kvalifikációt szerző együttesre nehéz feladat vár majd az Európa-bajnokságon, ugyanis a holland és az osztrák gárda mellett a vb-ezüstérmes francia csapat lesz az ellenfele a D csoportban.

A harmadik döntőnek hivatalosan Ukrajna a pályaválasztója, de - az ott zajló háború miatt - semleges helyszínen, a lengyelországi Wroclawban kerül sor az Izland elleni fináléra. Az esélyek az ukrán együttes sikerét vetítik előre, tekintve, hogy az előző három Eb-n egyaránt szerepelt, ráadásul legutóbb egészen a negyeddöntőig menetelt, míg ellenfele lemaradt az előző Eb-ről és vb-ről is. A győztes a kontinensviadal E csoportjában Belgiumhoz, Romániához és Szlovákiához csatlakozik.

A magyarok az 1986-os világbajnokság óta először jutottak ki nagy világversenyre egyenes úton, így nem kényszerültek pótselejtezőre, amely az előző két Eb alkalmával részvételt eredményezett.


Európa-bajnoki pótselejtező, döntők, kedd:

A ág:
Wales-Lengyelország, Cardiff 20.45

B ág:
Ukrajna-Izland, Wroclaw 20.45

C ág:
Georgia-Görögország, Tbiliszi 18.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!