Edzője szerint Serena Williamsnek változtatnia kell a stratégiáján

Sport, 2020.02.04

Patrick Mouratoglou teniszedző szerint Serena Williamsnek stratégiát kell váltania, hogy elérje célját, az újabb Grand Slam-tornagyőzelmet.

A 38 éves játékos továbbra sem tett le róla, hogy megdöntse az ausztrál Margaret Court rekordját, aki 24 Grand Slam-tornát nyert egyesben. Williamsnek a csúcs beállításához még egy, annak megdöntéséhez két sikerre van szüksége. Lánya születése óta, vagyis az elmúlt két évben négyszer jutott döntőbe GS-tornán, de mindegyiket elveszítette, az idei ausztrál nyílt bajnokságon pedig a harmadik fordulóban búcsúzott.

"Szembe kell néznünk a valósággal, el kell fogadnunk azt a tényt, hogy valami nem működik" - mondta Mouratoglou a BBC-nek.

Hozzátette, tanítványa képes elérni a kitűzött célt - különben már nem teniszezne -, de néhány dolgon változtatniuk kell.

"Talán más nézőpontra, más stratégiára van szükség. Továbbra is magas szintet képvisel, de meg kell értenünk, miért nem képes megnyerni. Nagy különbség van a döntőbe jutás és a győzelem között" - magyarázta a tréner.

Mouratoglou hozzáfűzte, Williams kudarcnak tekinti, ha nem nyer meg egy Grand Slam-tornát, ráadásul az életkora miatt az idő nem neki és a rekorddöntésnek dolgozik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!