Egy magyar női páros jutott tovább a Lupa-tavi strandröplabda-versenyen

Sport, 2019.08.09

Egy magyar női duó jutott tovább csoportjából pénteken a Lupa-tónál zajló nemzetközi strandröplabda-versenyen.

A viadal honlapja szerint Vasvári Zsófia és Vecsey Fanni párosa előbb két játszmában kikapott holland ellenfelétől, majd ugyancsak két szettben legyőzött egy másik holland egységet. Ezzel megszerezték a továbbjutást érő harmadik helyet csoportjukban, és szombaton a negyeddöntőért mérkőzhetnek.

Háfra Dominika és Szabó Dorottya kettősét előbb japán, majd svájci duó múlta felül egyformán három szettben. Lutter Liza és Szombathelyi Kitti pedig új-zélandi, illetve szlovén párostól kapott ki nyert szett nélkül. Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra egy orosz duóval szemben három, egy osztrák ellenféllel szemben pedig két játszmában maradt alul.

A férfiaknál minden egység egyszer lépett pályára, és nem született magyar siker: Hajós Artúr és Benkő Balázs szerb riválissal szemben maradt alul három szettben, míg Oláh Botond és Stréli Bence, valamint Rozgonyi Bálint és Soós Izsák is japán ellenféltől kapott ki két játszmában.

A tízezer dollár (2,9 millió forint) összdíjazású versenyen - amelyre 22 országból neveztek - szombaton a férfiaknál a második csoportmérkőzések, illetve az egyenes kieséses szakasz küzdelmei következnek, a nőknél pedig egészen az elődöntőkig lejátsszák a találkozókat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!