Egymilliárd forintból új tornacsarnok épül Kecskeméten

Sport, 2021.10.08

Új tornacsarnok épül csaknem egymilliárd forintból, társaságiadó-felajánlásokból és önkormányzati önerőből a kecskeméti Katona József Gimnázium udvarán - tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) elmondta: az 1750 négyzetméter alapterületű többfunkciós létesítmény a gimnázium udvarán, a jelenleg parkolónak használt területen épül meg.

A polgármester emlékeztetett: a sportcsarnok ötlete még 1983-ban vetődött fel és már a tervei is elkészültek, de forráshiány miatt nem épülhetett meg.

A mostani fejlesztés megvalósulásában nagy szerepe van a társasági adónak (tao), ebben pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség és a ScoreGoal Szabadidősport Kft. állt a város és a beruházás mellé - fogalmazott.

A Katona József Gimnázium új sportcsarnokának építési költsége várhatóan 950 millió forint lesz, ebből 650 milliót társaságiadó-felajánlások tesznek majd ki, Kecskemét önkormányzata pedig mintegy 300 millió forintos önerővel támogatja a kivitelezést.

A tornacsarnokot egyaránt használják majd a diákok, a sportolók, az utánpótláskorú fiatalok és a szabadidejükben mozogni vágyó baráti társaságok. Edzéseken kívül - méretéből adódóan - a 20x45 méteres küzdőtér alkalmas lesz futsal-, kosárlabda-, röplabda- és kézilabda-mérkőzések megrendezésére is, a mobillelátókon azonban legfeljebb 120-150 néző részvételével.

Az új többfunkciós sportcsarnok a tervek szerint a következő tanévre készül el - tette hozzá a polgármester.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!