TV műsor

Együttműködés az öttusaszövetség és a Magyar Edzők Társasága között

Sport, 2020.10.07

Együttműködési megállapodást kötött szerdán a Magyar Edzők Társasága (MET) és a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) azzal a céllal, hogy folyamatos legyen a sportág edzőinek továbbképzése és a legmodernebb ismeretek átadása.

Amint arra a MÖSZ honlapján olvasható beszámoló emlékeztet, a MET 2010-ben hosszú távú stratégiai programba kezdett, legfontosabb feladata a hazai edzők érdekképviselete, folyamatos sportszakmai képzése tudományos elméleti és gyakorlati ismeretanyagokkal. A szervezet célkitűzése, hogy a sport szakmai szolgáltató tudásközpontja legyen, ennek érdekében működik együtt a Testnevelési Egyetemmel mint legfontosabb partnerével, valamint most már további négy egyetemmel és sporttudományos műhellyel Pécsen, Szombathelyen, Nyíregyházán és Szegeden. A MET 2017-től a Kiemelt Edző Programot (KEP) is gondozza.

"A Magyar Öttusa Szövetség megkeresett bennünket, mert látja, a Magyar Edzők Társasága milyen értékes szolgáltatást tud nyújtani, segítségünkkel az edzők több ismerethez jutnak, ami alapja a magyar sport sikerességének" - mondta az egyéves szerződés megkötése után Molnár Zoltán, a MET elnöke, hozzátéve, hogy további szövetségekkel is tárgyalnak és kötnek majd hasonló megállapodásokat.

"A Magyar Öttusa Szövetség számára rendkívüli jelentőségű a Magyar Edzők Társaságával kötött együttműködési megállapodás - fogalmazott Bretz Gyula, a MÖSZ elnöke. - Ránk is érvényes ugyanis az a mondás, hogy a jó edző holtig tanul. Ezzel a megállapodással új lehetőségek nyílnak edzőink továbbképzésére, melyre az általános igényen kívül azért is van szükség, mert sportágunk folyamatos változása edzőinket új és újabb feladatok és kihívások elé állítja."

A szövetség vezetője hozzátette: remélik, hogy a Testnevelési Egyetemen beindult öttusaedző-képzés és a MET-tel való megállapodás eredményeként az egyre növekvő létszámú versenyző sikeres szereplését egyre felkészültebb edzők segíthetik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!