EL-selejtező - A Ferencváros nem szerzett előnyt az izraeli visszavágóra

Sport, 2018.07.13

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott az izraeli Makkabi Tel-Aviv csapatával a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulójának első mérkőzésén, csütörtökön a Groupama Arénában, a vendégek a 91. percben egyenlítettek.

Labdarúgó Európa Liga - Ferencváros - Makkabi Tel-Aviv

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:
Ferencváros-Makkabi Tel-Aviv (izraeli) 1-1 (0-0)
------------------------------------------------
Budapest, Groupama Aréna, 14 127 néző, v.: Ricardo de Burgos (spanyol)

gólszerzők: Spirovski (61.), illetve Atar (91.)

sárga lap: Finnbogason (67.), Böde (85.), illetve Golasa (36.), Atar (90.)


Ferencváros:

-----------
Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Frimpong, Botka - Varga R. (Petrjak, 76.), Spirovski, Gorriarán, Bőle - Lanzafame (Leandro, 75.), Finnbogason (Böde, 80.)


Makkabi Tel-Aviv:

-----------------
Rajkovic - Dasa, Tibi, Jair, Enric Saborit - Micha, Dor Peretz, Golasa (Atar, 64.), Rikan (Yeini, 85.) - Schoenfeld, Kjartansson (Atzili, 79.)


A nyári igazolások közül a hazaiaknál hárman, a ghánai Abraham Frimpong, az olasz Davide Lanzafame és az izlandi
Kjartan Finnbogason is a kezdőben kapott helyet a szezon első tétmérkőzésén.

Óvatos játékkal és visszafogott tempóban kezdődött a találkozó, a vendégek a mezőnyben adogattak, a hazaiak fegyelmezetten lezárták a területeket, különösen saját térfelüket óvták. A ferencvárosiak aztán a felvonás közepén növelték a sebességet, átvették a kezdeményezést, de kapura továbbra sem jelentettek veszélyt. A szünet előtt Varga vette célba az izraeli kaput távolról, az FTC második - a kaput is eltaláló első - lövését könnyed vetődéssel hárította Predrag Rajkovic.

A szünet után mindkét együttes gyorsabban járatta a labdát, a 61. percben pedig egy szabadrúgás utáni lecsorgó labdából Stefan Spirovski megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A Ferencváros a mérkőzés hátralévő részében inkább védekezett, ellenfelének pedig nem sok lehetősége adódott a gólszerzésre, az izraeli játékosok ritka próbálkozásainál a hajráig Dibusz és a hazai védelem együttes erővel tisztázott. A 91. percben azonban Eliran Atar váratlanul kapura fordult, és 22 méterről, középről lövésre szánta el magát. A labda megpattant a blokkolni szándékozó Miha Blazicon, és a Ferencváros kapujában kötött ki.

A visszavágót jövő csütörtökön 19 órától Netanyában rendezik. A párharc továbbjutója a következő körben a szerb Radnicki Nis vagy a máltai Gzira United csapatával találkozik.
(MTI)

Címkék

FTC Makkabi Tel-Aviv

Galériánk

Labdarúgó Európa Liga - Ferencváros - Makkabi Tel-Aviv Labdarúgó Európa Liga - Ferencváros - Makkabi Tel-Aviv Labdarúgó Európa Liga - Ferencváros - Makkabi Tel-Aviv Labdarúgó Európa Liga - Ferencváros - Makkabi Tel-Aviv
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!