El-selejtező - Továbbjutása esetén az AEK Athénnel játszik a Honvéd

Sport, 2019.07.22

Továbbjutása esetén a Budapest Honvéd ellenfele a görög AEK Athén lesz a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

A hétfői sorsoláson eldőlt, hogy amennyiben továbblép, a Fehérvár FC az észt Flora Tallinnal vagy a német Eintracht Frankfurttal találkozik, míg a Debrecenre a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk és a dán Esbjerg párharcának továbbjutója vár.

Az AEK Athén a harmadik, az Eintracht Frankfurt és az Esbjerg a második körben kapcsolódik a küzdelmekbe. A Flora Tallinn az első fordulóban a szerb Radnicki Nist búcsúztatta 4-2-es összesítéssel, a Sahtyor a máltai Hibernianst ejtette ki kettős győzelemmel.

A Budapest Honvéd 4-2-es összesítéssel múlta felül a litván Zalgiris Vilniust, a Debrecen 4-1-gyel búcsúztatta az albán FK Kukesit, a Fehérvár FC pedig 5-1-es összesítéssel bizonyult jobbnak a montenegrói Zetánál.

A második fordulóban a Honvéd a román Universitatea Craiovával, a Fehérvár a liechtensteini Vaduzzal, míg a DVSC az olasz Torinóval találkozik. Az első mérkőzéseket csütörtökön, a visszavágókat egy héttel később játsszák.

Amennyiben a Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában alulmarad a Vallettával szemben, úgy az Európa-liga harmadik selejtezőkörében az andorrai FC Santa Coloma és a kazah FC Asztana párharcának továbbjutójával találkozik.

A főtáblára jutáshoz négy párharcot kell nyerni. A harmadik selejtezőkör első mérkőzéseire augusztus 8-án, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!