Elkészült az új birkózócsarnok Orosházán

Sport, 2023.02.24

Birtokba vette az Orosházi Spartacus Klub az új birkózócsarnokot, a beruházás csaknem 450 millió forintból valósult meg.

Szél Attila klubelnök pénteken az MTI-nek elmondta, a csarnokra 366 millió forintot nyertek el a központi sportágfejlesztési keret létesítményfejlesztési pályázatán az Emberi Erőforrások Minisztériumától, ám az építőipari áremelkedés miatt szükség volt további 53 millió forint támogatásra. Mintegy 20 millió forintot az önkormányzat adott a projekthez. A létesítmény az önkormányzat birtokába került, az üzemeltetést 15 évig a klub látja el.

Az 588 négyzetméteres csarnokban az országban egyedülálló módon egy 288 négyzetméteres küzdőteret alakítottak ki, továbbá épült egy 40 négyzetméteres férfi és egy 30 négyzetméteres női öltöző. A kiszolgálóhelyiségek mellett egy vezetői-orvosi szoba, konditerem és szauna segíti a munkát. A hivatalos létesítményátadóra nyáron kerülhet sor.

Szél Attila hozzátette, idén szeretnének egy könyvet is megjelentetni a sportág százéves orosházi történetéről, az első klub ugyanis 1920. június 6-án alakult a dél-alföldi városban. Az Orosházi Spartacus Klubnak jelenleg 55 igazolt sportolója van.

A csarnok az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda udvarán kapott helyet, kora reggel és délutántól a sportolók használják majd, napközben pedig testnevelésórákat tartanak benne.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!