Elmarad a győri maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság

Sport, 2020.09.09

Elmarad a győri maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság, amelyre október 1. és 4. között került volna sor.

A magyar szövetség a közösségi oldalán jelentette be a hírt szerdán, miután az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) a törlésről döntött. Az ECA a magyarországi járványügyi előírások szigorításával és az alacsony nevezői létszámmal indokolta a lépést.

"Szeretnénk köszönetet mondani a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek a lelkes előkészítő munkáért, de a Covid-19 járvány okozta problémák miatt meg kellett hoznunk ezt a nehéz döntést" - írta az ECA.

A kontinensviadalt eredetileg Csepelen rendezték volna júliusban, de a pandémia miatt elhalasztották és a helyszínét is megváltoztatták.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke az M1 aktuális csatornának elmondta, folyamatos egyeztetésben vannak az ECA-val.

"Azt gondolom, hogy végül is összességében sajnos ezt a döntést meg kellett hozni" - fogalmazott Schmidt Gábor, aki ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben Magyarország otthont ad majd maratoni viadalnak. Azt viszont kiemelte, két nemzetközi versenyt így is rendeznek Magyarországon: jövő héten Szegeden az Olimpiai Reménységek Versenyét, azt követően pedig a világkupa-viadalt.

"Ezt a két versenyt mindenképp szeretnénk megrendezni, rengeteg ország jelezte a részvételét" - emelte ki Schmidt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!