Először rendeznek Gödöllőn nemzetközi vízilabda-mérkőzést

Sport, 2023.02.23

Március elején első alkalommal rendeznek nemzetközi vízilabda-mérkőzést Gödöllőn.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok, a MATE-GEAC-MSA férfi vízilabda-szakosztályának vezetője az MTI-nek elmondta, szeretnének minél több eseményt elhozni a másfél évvel ezelőtt átadott gödöllői uszodába, és ennek az egyik mérföldkövéhez érkeznek március 6-án, amikor a Magyarországon edzőtáborozó dél-koreai felnőtt férfiválogatottat látják vendégül. Az ázsiai csapat több napon keresztül készül majd Magyarországon, és mivel az utánpótlás-válogatottak összetartásai is erre az időszakra esnek, az U18-es magyar válogatott barátságos mérkőzésen összeméri erejét a dél-koreaiakkal.

"Szeretnénk minél több ilyen eseményt rendezni majd Gödöllőn, hiszen ez egy kitűnő helyszín a főváros vonzáskörzetében" - mondta Kiss Gergely, aki tíz évvel ezelőtt Nagy Viktorral és Decker Ádámmal közösen alapította a Modern Sport Akadémiát (MAS), melynek a MATE-GEAC sportegyesülettel és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel együttműködésben az a célja, hogy országos szinten példa értékű kettős életpálya modellt biztosítson tanítványainak. Így a fiatalok hatéves kortól a diplomaszerzésig magas szinten tudnak vízilabdázni a tanulás mellett.

A MAS-on belül működik a gödöllői férfi vízilabdacsapat, amely jelenleg az egyetemi bajnokságban, ősztől pedig az ob II-ben szerepel, a célja pedig a feljutás az ob I/b-be, ahonnan, ahogyan Kiss Gergely fogalmazott, "egy szép napon" szeretnének a legjobbak közé kerülni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!