Erdély Csanád hosszabbított a fehérvári hokicsapattal

Sport, 2021.06.09

A magyar válogatott Erdély Csanád egy plusz egy évvel hosszabbított az osztrák jégkorong-bajnokságban érdekelt Hydro Fehérvár AV19-cel.

A klub szerdán jelentette be a csatár maradását. Erdély az előző idényben 51 mérkőzésen 22 gólt és 18 asszisztot, azaz összesen 40 pontot szerzett. A támadó, aki 2013 óta szerepel a felnőttek között, a szerződés aláírás követően elmondta, a fejlődése szempontjából jó döntést hozott az 1+1 éves megállapodással.

"Már régebb óta folytak a tárgyalások a menedzsmenttel. Ha lett volna kihagyhatatlan külföldi lehetőségem, akkor nyilvánvalóan kipróbáltam volna magam egy másik csapatban, de azt gondolom, hogy a fejlődésem szempontjából jó döntést hoztam, örülök, hogy itt folytatom a pályafutásom" - tette hozzá a 25 éves játékos, aki a Magyar Jégkorong Szövetség szezon végi díjátadóján a legjobb csatárnak járó Ifjabb Ocskay Gábor-díjat vehette át. "Ami számomra az előrelépést jelentené, az az, hogy minél több gólt szerezzek, ezzel pedig segíteni a csapatot, hogy minél messzebbre jussunk a rájátszásban!"

Szélig Viktor, a klub általános igazgatója kiemelte, hogy Erdély remek szezont tudhat maga mögött, fontos volt, hogy maradjon Fehérváron.

"Tudjuk és méltányoljuk az igényét arra, hogy lehetőség esetén magasabb szinten is kipróbálhassa magát. Remélem, hogy legalább olyan jó idénye lesz, mint az előző volt!" - fogalmazott Szélig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!