Erős mezőnyt várnak az idei Bocskai István ökölvívó emlékversenyre

Sport, 2023.02.03

Huszonhat országból több mint háromszáz bokszoló méri össze erejét az idei Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen, amelyet jövő keddtől szombatig rendeznek Debrecenben - jelentették be a szervezők a viadal pénteki sajtótájékoztatóján, Debrecenben.

Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere felidézte, hogy 1957 óta rendezik meg folyamatosan az emlékversenyt, a küzdelmeket sem a járványveszély, sem az energiaválság nem tudta megakadályozni.

Hozzátette: a verseny mára jelentős nemzetközi találkozóvá nőtte ki magát, és fontos szerepe van Debrecen turisztikai életében is. A díjakat, serlegeket hagyományosan a város biztosítja a helyezetteknek - mondta.

Kurtucz Csaba, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke emlékeztetett rá, hogy Debrecennel közösen immár 67. alkalommal rendezik meg a Bocskai István emlékversenyt, Európa egyik legnagyobb amatőr ökölvívó tornáját. Azt mondta, az egykor regionális versenynek induló kezdeményezés mára Európa elit eseményévé nőtte ki magát, amelyen olimpiai, világ- és Európa-bajnokok mérik össze rendszeresen felkészültségüket.

Az idei mezőny nagyon erős, olyan boksznagyhatalmak küldik el versenyzőiket, mint Ausztrália, Thaiföld, Üzbegisztán vagy Kazahsztán - sorolta a szövetség elnöke.

Tóth Zsuzsanna, a szövetség főtitkára azt mondta, a debreceni az egyik legnagyobb az európai versenyek között, fontos állomása a magyar ökölvívók felkészülésének a világbajnokságra és az olimpiára. Az idei viadalra 26 országból 220 férfi és 125 női ökölvívó érkezik kísérőikkel együtt - fűzte hozzá.

Bertók Róbert szövetségi kapitány jelezte: a magyar ökölvívók háromhetes tatai edzőtáborból érkeznek Debrecenbe, ahol több olimpiai, világ- és Európa-bajnok, illetve érmes öklözik majd.

Hozzátette: a súlycsoportok igazodnak az olimpiai előírásokhoz. A férfiak mezőnyéből kiemelte a debreceni Bernáth Attilát, akinek a szerepléséhez nagy reményeket fűz, de szerinte meglepetést okozhat Veres Roland (57 kilogramm), Kovács Richárd (63,5 kilogramm), Fodor Milán (67 kilogramm), a nőknél pedig Hámori Luca (66 kilogramm) és Nagy Tímea (75 kilogramm) is.

A mezőnyt tekintve igazi csemege lesz az idei verseny - fogalmazott a szövetsági kapitány.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!