EURO-2020 - A skótok legyőzésével továbbjutottak a horvátok

Sport, 2021.06.22

A világbajnoki ezüstérmes Horvátország nyolcaddöntőbe jutott a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, miután 3-1-re legyőzte Skóciát a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában, kedd este Glasgow-ban.

A horvátok a D csoport második helyén végeztek, és hétfőn 18 órától Koppenhágában az E csoport másodikjával találkoznak a nyolcaddöntőben.


Eredmény, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, D csoport:
Horvátország-Skócia 3-1 (1-1)
------------------------------
Glasgow, Hampden Park, 12 ezer néző, v.: Fernando Andres Rapallini (argentin)

gólszerzők: Vlasic (17.), Modric (62.), Perisic (77.), illetve McGregor (42.)

sárga lap: Lovren (26.), illetve McKenna (34.)


Horvátország:

------------
Livakovic - Juranovic, Lovren, Vida, Gvardiol (Barisic, 71.) - Perisic (Rebic, 81.), Kovacic, Modric, Brozovic, Vlasic (Ivanusec, 77.) - Petkovic (Kramaric, 70.)


Skócia:

------
Marshall - Robertson, O'Donnell (Patterson, 84.), Hanley (McKenna, 33.), Tierney - McTominay, McGinn, McGregor, Armstrong (Fraser, 70.) - Dykes, Adams (Nisbet, 84.)


I. félidő:

---------
17. perc: Josip Juranovic beadását Ivan Perisic visszafejelte középre, ahonnan Nikola Vlasic egy igazítás után a kapuba lőtt (1-0).
42. perc: Skót ellentámadás során a horvátok nem tudtak felszabadítani, és bár Domagoj Vida kirúgta a labdát a tizenhatoson kívülre, Callum McGregor megszerezte, és 17 méterről, középről, laposan a hálóba lőtt (1-1).


II. félidő:

----------
62. perc: Mateo Kovacic passzát Luka Modric 17 méterről, jobb külsővel, kapásból a hálóba bombázta (2-1).
77. perc: Modric szögletét Perisic fejelte a kapu hosszú oldalába (3-1).


A meccs iramán jól látszott, hogy mindkét csapat számára csak a győzelem adott esélyt a továbbjutásra. A sokkal tapasztaltabb horvátok bő negyedórával a kezdés után előnybe kerültek, majd a koronavírusos Billy Gilmourt nélkülöző hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, és a szünet előtt sikerrel jártak.

A második félidő elején is a horvátok voltak aktívabbak, és Modric gyönyörű góljával ismét vezetést szereztek, majd Perisic fejesével eldöntötték a meccset, amelyen szinte végig jobban, pontosabban és hatékonyabban futballoztak ellenfelüknél.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!