EURO-2020 - BKK: vasárnap megnehezül a közlekedés Budapesten a holland-cseh meccs miatt

Sport, 2021.06.25

A vasárnap esti Hollandia-Csehország Európa-bajnoki labdarúgó mérkőzésre járatsűrítésekkel készül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A társaság egyúttal arra kéri a szurkolókat, hogy közösségi közlekedéssel, illetve gyalog közelítsék meg a Puskás Arénát és a városligeti szurkolói zónát.

A BKK az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben tudatta: a Puskás Aréna környezetében a vasárnapi nyolcaddöntő miatt útlezárásokra kell számítani, amelyek hatással lehetnek a Pest keleti részén, különösen a Zuglón vagy a Hungária körúton áthaladók közlekedésére.

Jelentős torlódásra számíthatnak azok is, akik vasárnap délután vagy este gépjárművel térnek vissza Budapestre, ezért aki tudja, jó előre tervezze meg az utazását, és induljon el időben, valamint fokozottan figyelje a tájékoztatókat - írták.

A BKK közölte, a vasárnapi mérkőzés ideje alatt a stadionnál és környékén változatlanul nincs parkolási lehetőség, a környezetében pedig előreláthatóan 14 órától körülbelül 22 óráig közúti korlátozásokra kell számítani. Akik mégis autóval indulnak útnak, azoknak célszerű a közösségi közlekedési járatok útvonala melletti parkolóhelyeket igénybe venniük - hívták fel a figyelmet.

A BKK a kötöttpályás közlekedési eszközök - azaz a metró és a villamos - igénybevételét javasolja, valamint azt, hogy aki csak teheti, ne közelítse meg meccsnapon gépjárművel a környéket.

A közlemény szerint a mérkőzésre elsősorban a megszokottnál lényegesen gyakrabban induló 2-es és 4-es metróval, illetve az 1-es villamossal érdemes utazni, az aréna a Keleti pályaudvar és a Puskás Ferenc-stadion metróállomástól gyalog közelíthető meg.

A szervezők ezúttal is kérik, hogy aki tudja, még a meccs előtti napon, szombaton vegye át a koronavírus-fertőzés elleni védettséget igazoló karszalagját - olvasható.

A BKK közölte, a Puskás Aréna környezetében várhatóan 14 órától lezárják a közúti forgalom elől a teljes Verseny utcát, a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között, a Stefánia utat a Hungária körút és az Ajtósi Dürer sor között, az Egressy utat a Hungária körút és a Stefánia út között, a teljes Istvánmezei utat, valamint az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között.

Emellett a Hungária körúton is számítani lehet egyes forgalmi sávok időszakos korlátozására az Egressy út és a Stefánia út között. Az Asztalos Sándor út és az Albertirsai út környékén is megállási korlátozások várhatók.

A társaság arra is felhívta a figyelmet, hogy a Hősök tere környékét, a Dózsa György utat, az Ajtósi Dürer sort, valamint a keresztező utakat a szurkolói vonulás miatt lezárják, ezért időszakosan járhatatlanná válhat a Thököly út.

Előreláthatóan 14 órától számottevő változásokra kell számítani a Thököly úton közlekedő 5-ös, 7-es, 7E, 8E, 110-es, 112-es, 133E autóbuszjárat, a Dózsa György úton közlekedő 20E, 30-as, 30A, 230-as autóbuszjárat, valamint a 72M, a 75-ös és a 79M troli, továbbá a Puskás Ferenc-stadiontól induló 95-ös, 130-as és 195-ös autóbusz, valamint a 75-ös és a 77-es trolibusz esetében.

Abban az esetben, ha a korlátozások lehetővé teszik a Thököly úti folyamatos közlekedést - várhatóan a mérkőzés után -, az ott közlekedő gyorsjáratok ideiglenesen megállnak majd a Reiner Frigyes park, valamint a Stefánia út/Thököly út megállókban is - olvasható a BKK közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!