EURO-2020 - Folytatják a dán-finn mérkőzést

Sport, 2021.06.12

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése értelmében 20.30 órától folytatják a Dánia-Finnország mérkőzést a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon: a koppenhágai összecsapás a 43. percben szakadt félbe, amikor Christian Eriksen, a házigazdák középpályása összeesett és újra kellett éleszteni.

Az UEFA közleménye szerint a döntést azt követően hozták meg, hogy mindkét válogatott játékosaival egyeztettek.

A folytatásban az első félidőből hátralevő négy percet játsszák majd le, ezt követően öt perc szünet lesz, majd a második játékrész következik.

Az UEFA egyúttal jelezte, a 21 órakor kezdődő Belgium-Oroszország mérkőzés időpontja nem módosul.

Az Internazionaléval olasz bajnok középpályást stabil állapotban kórházba szállították, menedzsere bejelentésre szerint pedig már kommunikálni is tud.

Peter Möller, a Dán Labdarúgó Szövetség elnöke a mérkőzést közvetítő dán tévétársaságnak azt mondta, hogy a játékos kórházi ágyából beszélt játékostársaival, akik ezért döntöttek a folytatás mellett.

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke azt nyilatkozta, ezekben a pillanatokban a futballcsalád egységesen imádkozik a játékosért. Hozzátette, minél gyorsabb gyógyulást kíván a játékosnak.

Eriksen mostani pályára lépésével a 4. helyre lépett a dán örökranglistán, csak Peter Schmeichel (129), Dennis Rommedahl (126) és Jon Dahl Tomasson (112) számlál több válogatottságot.

A találkozó 0-0-ra áll.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!