EURO-2020 - Frank de Boer szervezett cseh válogatottra számít Budapesten

Sport, 2021.06.26

Egységes, szervezett cseh csapatot vár és nehéz mérkőzésre számít a holland labdarúgó-válogatottat irányító Frank de Boer vasárnap a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, a Puskás Arénában.

Az 51 éves szakember a szombati sajtótájékoztatón azt mondta, a százszázalékos teljesítménnyel megvívott csoportkörben az ukránok elleni nyitómeccsen inkább támadásban, míg az osztrákok ellen inkább védekezésben nyújtottak jobb teljesítményt, míg az északmacedónokkal szemben mindkét játékelemben javultak.

"Persze tudjuk, hogy mindig van min javítani, így bízom abban, hogy a fejlődésünk töretlen marad" - fogalmazott a tréner.

De Boer kiemelte, a csoportmeccsek után adott némi pihenőt a játékosoknak, ugyanakkor a labdarúgók ezt követően a korábbihoz hasonló mentalitással vetették bele magukat a munkába.

Nyolcaddöntős riválisukkal kapcsolatban elmondta, a cseh csapat egységes, tudja, mit akar, szervezett, és képes nagy nyomás alá helyezni az ellenfelet.

"Nem óvatoskodnak, senkitől nem félnek, támadásban és védekezésben is erősek. Hagyományosan nehéz meccseket játszunk velük, amikor letámadnak, fontos lesz, hogy az üres területeket ki tudjuk használni" - mondta a taktikai elképzeléseiről a szövetségi kapitány.

Kifejtette, örülnek, hogy várhatóan közel telt ház, mintegy 55 ezer ember előtt léphetnek pályára Budapesten, ugyanis a nézők jelenlétének - akár nekik, akár ellenük szurkolnak - fel kell dobnia a játékosokat.

A rivális egyik legjobbjáról, a háromgólos Patrik Schickről azt mondta, miatta nem változtatnak a taktikán, mert jó hátvédjeik vannak, akik meg fogják tudni oldani az őrzését. Kiemelte, azzal nem foglalkoznak, hogy milyen ágra kerültek, egyelőre csak a vasárnapi összecsapásra koncentrálnak, ugyanakkor ha a legjobb négy közé jutnak, utólag biztosan nem lesznek elégedetlenek.

Frenkie de Jong, az FC Barcelona támadója úgy fogalmazott, az edzőtábor során többféle játékrendszert is kipróbáltak, mire megtaláltak a legideálisabbat, de véleménye szerint mostanra kiforrott a játékuk.

"Sokat fejlődtünk, de remélem, még nem értünk a folyamat végére, és vasárnap tudunk egy újabb szintet lépni. Fegyelmezett csapattal találkozunk, mindenkitől csúcsteljesítményre lesz szükség, ha tovább akarunk jutni" - tekintett előre a 24 éves csatár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!