EURO-2020 - Spanyolország kiütéses győzelem után nyolcaddöntős

Sport, 2021.06.23

Spanyolország nyolcaddöntőbe jutott a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, miután Sevillában 5-0-ra kiütötte szerdán a búcsúzó Szlovákiát a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában.



Eredmény, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, E csoport:
Spanyolország-Szlovákia 5-0 (2-0)
---------------------------------
Sevilla, La Cartuja Stadion, 11 204 néző, v.: Björn Kuipers (holland)

gólszerzők: Dubravka (30. - öngól), Laporte (45+3.), Sarabia (56.), F. Torres (67.), Kucka (71. - öngól)

sárga lap: Busquets (39.), Jordi Alba (60.), illetve Duda (12.), Skriniar (94.)


Spanyolország:

--------------
Unai Simón - Azpilicueta (Oyarzabal, 77.), Garcia (Pau Torres, 71.), Laporte, Jordi Alba - Koke, Busquets (Thiago Alcántara, 71.), Pedri - Sarabia, Morata (F. Torres, 66.), Gerard Moreno (Traoré, 77.)


Szlovákia:

----------
Dubravka - Pekarik, Satka, Skriniar, Hubocan - Haraslin (Suslov, 69.), Kucka, Hromada (Lobotka, a szünetben), Mak (Weiss, 69.) - Hamsik (Bénes, 90.), Duda (Duris, a szünetben)


I. félidő:

---------

30. perc: Sarabia csípett el egy rossz szlovák átadást, majd középről, 16 méterről lőtt, labdája a felső lécről perdült az égbe. A lehulló labdát Dubravka kapu fölé akarta tessékelni, ehelyett suta mozdulattal a saját kapujába ütötte azt (1-0).

45+3. perc: spanyol akciónál nem tudtak felszabadítani a szlovákok, Dubravka rosszul mozdult ki a kapujából, Gerard Moreno középre emelését pedig a jó ütemben emelkedő Laporte nagy ívben a bal felső sarokba fejelte (2-0).


II. félidő:

----------

56. perc: Jordi Alba bal oldali centerezését Sarabia a védők között, a 11-es pont környékéről egyből a bal alsó sarokba lőtte (3-0).

67. perc: újabb formás spanyol támadás végén az egy perce pályán lévő cserejátékos, Ferran Torres pazar mozdulattal, sarokkal volt eredményes Sarabia passzából (4-0).

71. perc: egy spanyol szabadrúgás után röviden szabadítottak fel a szlovákok, a kapu elé visszakerült labdát Laporte lefejelte, Pau Torres közeli lövését pedig a gólvonal előtt álló Kucka már csak a saját kapujába tudta továbbítani (5-0).


Intenzívebben kezdtek a spanyolok, helyzeteket is kidolgoztak, de vezetést még büntetőből sem sikerült szerezniük, Morata tizenegyesét ugyanis a 12. percben hárította Dubravka. A spanyolok előző meccsén, a lengyelek ellen Gerard Moreno vétett büntetőt. A mezőnyben továbbra is jól teljesítő, de kapu előtt határozatlan spanyolok segítségére a szlovák kapus sietett, aki előbb öngólt vétett, majd az első félidő hajrájában fölöslegesen mozdult ki a kapujából, ami újabb gólt eredményezett az ellenfélnek.

A szünetben kettőt cseréltek a szlovákok, de a játék képe nem változott, a spanyolok pedig növelték a különbséget. A folytatásban sorra jöttek a spanyol támadások, és ezúttal már a gólokkal sem maradt adós Luis Enrique lendületbe jött és felszabadult csapata a szétesett Szlovákiával szemben, s végül ötgólos különbségnél állt meg.

A spanyolok csoportmásodikként lépnek tovább - és hétfőn Koppenhágában majd Horvátországgal találkoznak a nyolcaddöntőben -, míg a szlovákok számára véget ért a torna.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!