EURO-2020 - Svédország fontos győzelmet aratott a szlovákok ellen

Sport, 2021.06.18

A svéd válogatott 1-0-ra legyőzte a szlovák csapatot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójában, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Sikerükkel a skandinávok négy ponttal állnak, míg a szlovákoknak maradt három. A zárókörben Svédország Lengyelországgal, Szlovákia pedig Spanyolországgal mérkőzik.


Eredmény, E csoport, 2. forduló:
Svédország-Szlovákia 1-0 (0-0)
------------------------------
Szentpétervár, 11 525 néző, v.: Daniel Siebert (német)

gólszerző: Forsberg (76., büntetőből)

sárga lap: Olsson (23.), illetve Dúbravka (74.), Duda (80.), Weiss (87.)


Svédország:

----------
Olsen - Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson (Bengtsson 88.) - S. Larsson, Ekdal (Svensson 88.), Olsson (Claesson 64.), Forsberg (Krafth 93.) - Isak, Berg (Quaison 64.)


Szlovákia:

---------
Dúbravka - Pekarík (Haraslin 65.), Satka, Skriniar, Hubocan (Hancko 84.) - Kucka, Hrosovsky (Dúris 84.) - Koscelnik, Hamsík (Benes 77.), Mak (Weiss 77.) - Duda


II. félidő:

-----------

74-76. perc: Quaisont ugrott ki a 16-oson belül, az indításra kimozduló Dúbravka elöl eltolta a labdát, a kapus pedig elhúzta a lábát, 11-es. A büntetőt Forsberg félmagasan a kapu bal oldalába rúgta (1-0).


Az első negyedóra tapogatózása után a svédek igyekeztek már a szlovák térfélen labdát szerezni és birtokolni, ám hiába volt náluk többet a játékszer, a szlovák kapura teljesen veszélytelenek voltak a skandinávok. Aztán az utolsó negyedórára a szlovák csapat vette át az irányítást, de Hamsikék támadásaiban sem volt sokkal több veszély, így az első - közepes iramú - 45 perc gólhelyzet nélkül zárult.

A svédek nagyobb sebességre kapcsoltak a második félidőre, igyekeztek gyorsabban járatni a labdát, távoli lövésekkel, kényszerítőkkel és beadásokkal is próbálkoztak. A nagy igyekezetnek több nagy helyzet lett az eredménye a játékrész első húsz percében. A rohamok után kicsit visszavett a tempóból Svédország, amikor negyedórával a vége előtt egy sokáig eredménytelennek tűnő adogatás végén büntetőhöz jutott, melyet Forsberg értékesített.

A hajrában az addig feltűnően passzív szlovák csapat mindent megtett az egyenlítésért, de nem tudott kapuba találni, így nehéz helyzetbe került a továbbjutás szempontjából.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!