EURO-2020 - Szalai Ádám felépült és a kezdőben kapott helyet

Sport, 2021.06.23

A csapatkapitány Szalai Ádám felépült, így szerdán is helyet kapott a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatában a németek elleni, utolsó Európa-bajnoki csoportmérkőzésen.

A Mainz csatára a második fordulóban ütést kapott a fejére, amitől megszédült, ezért le is kellett cserélni, azonban minden lelete negatív eredményt hozott, így a mostani, sorsdöntő találkozó előtt együtt edzhetett a nemzeti együttes többi tagjával.

Szalai Ádám felépülésének köszönhetően Marco Rossi szövetségi kapitány nem kényszerült változtatásra, azaz ugyanazt a tizenegy játékost küldi pályára, mint négy napja a világbajnok franciákkal játszott 1-1-es döntetlen alkalmával.

A németeknél - a várakozásoknak megfelelően - Thomas Müller maradt ki sérülés miatt, helyette Leroy Sanénak szavazott bizalmat Joachim Löw.

A 21 órakor kezdődő német-magyar találkozó mindkét fél számára sorsdöntő, a magyaroknak győzniük kell a továbbjutáshoz, míg a hazaiaknak a döntetlen is elég. A játékvezető az orosz Szergej Karaszjov lesz, aki az előző Eb-n az 1-1-gyel zárult magyar-izlandi meccsen fújta a sípot.


A kezdőcsapatok:

Németország
Neuer - Ginter, Hummels, Rüdiger - Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens - Havertz, Sané - Gnabry


Magyarország:
Gulácsi - Botka, Orbán, Szalai A. - Nego, Kleinheisler, Nagy, Schäfer, Fiola - Szalai Á., Sallai
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!