EURO-2024 - Csoboth Kevin csúcstartó lett

Sport, 2024.06.24

Csoboth Kevin 99 perc 32 másodpercnél született góljával a labdarúgó Európa-bajnokságok történetének rekorderévé vált a rendes játékidőben legkésőbb esett találatok szerzőinek örökrangsorában - emelte ki hétfői összefoglalójában az IFFHS a magyar-skót (1-0) meccsről.

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet a vasárnap esti találkozón alulmaradó, így a németországi Eb-től búcsúzó Skóciáról megjegyezte, hogy eddigi mind a tizenkét nagy világversenyén hasonló sorsra jutott: nyolc vébéjén és négy Eb-jén egyaránt időnek előtte, már a csoportkör zárultával kiesett.

Az IFFHS kimutatása szerint az ugyanebben a négyesben szerepelt, és a Svájccal játszott 1-1-gyel csoportelső Németország hálóőre, Manuel Neuer 18. alkalommal lépett pályára Eb-meccsen, a legtöbbször a kapusok között a kontinensviadalok történetében. Neuer az olasz Gianluigi Buffont (17) hagyta maga mögött.

Az összefoglalóban helyet kapott az az adat is, amely szerint az egyenlítő gólt fejelő Niclas Füllkrug negyedik gólját szerezte csereként a nagy nemzetközi tornákat tekintve. Ezzel nemcsak Németország rekordere lett a kispadról érkezve, hanem immár minden más európai játékosnál több a találata ebben a mutatóban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!