EURO-2024 - Dárdai: pályán és pályán kívül is minden körülmény hibátlan

Sport, 2024.06.13

Dárdai Márton szerint a pályán és a pályán kívül is hibátlan minden körülmény a dél-bajorországi Weiler-Simmerbergben, ahol a magyar labdarúgó-válogatott készül az Európa-bajnoki rajtjára.

"Jó a hangulat, nagyon sok időt töltünk együtt. A pálya jó, de azon kívül is minden tökéletes. Egyelőre még nem tapasztalom, hogy bárki izgulna az Eb kapcsán" - mondta a német másodosztályban szereplő Hertha BSC futballistája.

Dárdai Márton elárulta, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány belső védőként tekint rá, a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető csak plusznak tartja, hogy tud középpályásként is játszani, ahogy azt a klubjában teszi.

"Az U16-tól U21-ig a német válogatottban szerepeltem, de tudtam, hogy valamikor majd döntenem kell a két nemzeti együttes között. Egyedül hoztam meg ezt a döntés, miután Rossi kijött Berlinbe, ahol jó és hosszú beszélgetést folytattunk. Utána egyértelmű volt a helyzet számomra, és biztos vagyok benne, hogy jó döntés volt" - mondta a 22 éves játékos, aki Berlinben született és nevelkedett, mivel édesapja, Dárdai Pál jószerivel az egész pályafutását a Herthánál töltötte.

A középső Dárdai fivér - akinek bátyja, ifj. Dárdai Pál is bemutatkozott már magyar színekben - elárulta, csak óvatosságból hagyta ki múlt szombaton az Izrael elleni Eb-főpróbát. Hozzátette, teljesen egészséges, mindössze két nap szünetet tartott kisebb izomprobléma miatt.

"Szerdán sokan eljöttek a nyilvános edzésre, ennek nagyon örültünk mindannyian, mert remélhetőleg sikerült örömet adni a szurkolóknak, a gyerekeknek, a családoknak és a helyieknek is" - mondta Dárdai, akinek édesapja minden meccsen ott lesz a stadionban.

A magyar válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a kontinensviadalon, majd Stuttgartban előbb június 19-én a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!