EURO-2024 - Szlovák és román továbbjutás

Sport, 2024.06.26

A szlovák és a román válogatott egyaránt nyolcaddöntőbe jutott a labdarúgó Európa-bajnokságon, miután az E csoport utolsó, harmadik fordulójában Frankfurtban 1-1-es döntetlent játszott egymással.



Eredmény, csoportkör, 3. forduló, E csoport:
Szlovákia-Románia 1-1 (1-1)
----------------------------
Frankfurt, v.: Siebert (német)

gólszerzők: Duda (24.), illetve R. Marin (36., 11-esből)

sárga lap: Duda (91.), illetve Burca (45+1.), Bunca (45+4.), Puscas (88.)


Szlovákia:

----------
Dubravka - Pekarik (Gyömbér, 92.), Vavro, Skriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda (Bero, 92.) - Schranz (Duris, 78.), Strelec (Bozenik, 69.), Haraslín (Suslov, 69.)


Románia:

--------
Nita - Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu - M. Marin - Hagi (Man, 66.), R. Marin (Rus, 86.), Stanciu, Coman (Sorescu, 58.) - Dragus (Puscas, 67.)


I. félidő:

----------

24. perc: Kucka nagyjából a jobbösszekötő helyéről tekert középre, Duda hátrafelé ugorva, hat méterről fejelte vissza a labdát a hosszú sarokba (1-0).

34-36. perc: Hancko rúgta fel a jobbról befelé törő Hagit, a játékvezető először szabadrúgást ítélt, majd a videós visszanézés után kiderült, a büntetőterületen belül történt a szabálytalanság. A büntetőt Razvan Marin magabiztosan rúgta a jobb felső sarokba (1-1).


Mivel a találkozón a döntetlen mindkét csapatnak elég volt a 16 közé kerüléshez, bő húsz percig szinte semmi nem történt, és a szlovákok vezető góljára is viszonylag gyorsan érkezett a román válasz a némileg felélénkülő összecsapáson.

A második félidőben a Frankfurtra lecsapó ítéletidőben - ömlő eső, óriási szél - mindkét csapatnak volt több veszélyes távoli lövése is, de az utolsó negyedórában már elégedettek voltak a döntetlennel és az ezzel járó továbbjutással.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!