Európa Játékok - Eb-ezüstérmes a női párbajtőrcsapat és az öttusa vegyes váltó, győzött a férfi puskás trió

Sport, 2023.06.29

Három éremmel zárta a csütörtöki napot a magyar csapat a krakkói központú Európa Játékokon, melyen a férfi puska összetett szám csapatversenyében diadalmaskodott a magyar trió, az olimpiáért folyó versengés szempontjából legjelentősebb siker pedig a női párbajtőrcsapat második helye volt.

Európa Játékok - Vívás - Magyar csapatezüst női párbajtőrben A Tauron Arénában az Európa-bajnokságnak számító vívó csapatversenyek második napján a Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Wimmer Dorina összeállítású párbajtőr-válogatott imponáló menetelés végén jutott fináléba. A spanyol, a lengyel, majd az elődöntőben - hat tus hátrányból fordítva - az olasz csapat legyőzése után a döntőben a franciákkal találkozott Somfai Péter vezetőedző csapata, mely a mérkőzésen az utolsó másodpercekig vezetett, végül azonban ráadástussal kikapott és a második helyen zárt. Ugyanakkor értékes pontokat szerzett ezzel az olimpiai kvalifikációs ranglistán.

A nap másik számában a Dósa Dániel, Szemes Gergő, Tóth Gergely, Németh András összetételű férfi tőrcsapat a hatodik helyen zárt.

A versenynap egyetlen magyar aranyérme Wroclawban született meg, ahol a Hammerl Soma, Pekler Zalán, Péni István összeállítású magyar trió a kisöbű szabadpuska összetett szám csapatversenyében diadalmaskodott. A magyar hármas a rangsoroló szakaszt a harmadik, a legjobb nyolcat felvonultató második részt pedig a második helyen zárta, így az aranyéremért küzdhetett meg a cseh csapattal. A finálé első felében izgalmas volt a küzdelem, de 5-7 után Peklerék remek sorozatokat produkáltak és 17-9-re megnyerték a három testhelyzetű verseny döntőjét.

A nők hasonló számában a Dénes Eszter, Lovász Dorina, Mészáros Eszter összeállítású magyar hármas a hatodik helyen végzett.

Az EJ keretei között zajló öttusa Európa-bajnokság első éremosztó napja volt a csütörtöki és a magyar csapat a Koleszár Mihály, Réti Kamilla páros révén ezüstéremmel gazdagodott vegyes váltóban. A magyar duó a délelőtti körvívást az élen zárta, majd a délutáni program nyitányán a lovaspályát egy hibával teljesítette, a bónuszvívásban nem szerzett pluszpontot, a 2x100 méteres úszásban pedig a tizedik időt érte el. Ezek után a kombinált szám előtt holtversenyben az élen állt. A lövészetekkel megszakított futás végén pedig a második helyen értek célba a magyarok.

A Krakkó főterén zajló teqball-versenyek a férfi egyéni számmal folytatódtak. Ebben Bányik Csaba a negyedik helyen végzett. A 28 éves magyar játékos a harmadik helyért kiírt mérkőzésen a francia Hugo Rabeaux-val szállt szembe, aki a küzdelmes első szett után a másodikat már magabiztosabban hozta.

A tollaslabdázóknál Sándorházi Vivien és Pytel Gergő számára is a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. Előbbi a nála esélyesebb brit Kirsty Gilmour ellen lépett pályára és az első szettet megnyerte. A folytatásban óriási küzdelemre késztette háromszoros Eb-második ellenfelét, aki azonban a második és a döntőjátszmát is 21-17-re megnyerte. Pytel Gergő a francia Christo Popovtól 2-0-ra kapott ki.

A szlalom kajakosoknál a férfi mezőnyben nem volt magyar, miután Rácz Koppány sérülés miatt visszalépett. A nőknél Seprenyi Sára Tímea és Lakner Zita indult, de az első, majd a második futamból sem tudta beverekedni magát az elődöntőbe.

Véget ért az EJ a magyar asztaliteniszezők számára, miután a női csapat a negyeddöntőben simán, 3-0-ra kikapott a román válogatottól.
(MTI)

Galériánk

Európa Játékok - Vívás - Magyar csapatezüst női párbajtőrben Európa Játékok - Vívás - Magyar csapatezüst női párbajtőrben Európa Játékok - Vívás - Magyar csapatezüst női párbajtőrben Európa Játékok - Vívás - Magyar csapatezüst női párbajtőrben Európa Játékok - Vívás - Magyar csapatezüst női párbajtőrben Európa Játékok - Vívás - Magyar csapatezüst női párbajtőrben Európa Játékok - Vívás - Magyar csapatezüst női párbajtőrben Európa Játékok - Vívás - Magyar csapatezüst női párbajtőrben Európa Játékok - Vívás - Magyar csapatezüst női párbajtőrben Európa Játékok - Vívás - Magyar csapatezüst női párbajtőrben Európa Játékok - Vívás - Magyar csapatezüst női párbajtőrben Európa Játékok - Vívás - Magyar csapatezüst női párbajtőrben Európa Játékok - Vívás - Magyar csapatezüst női párbajtőrben Európa Játékok - Vívás - Magyar csapatezüst női párbajtőrben
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!